Pirkanmaa

10-kerroksinen hotelli ja uimahallin laajennus: Näin Kangasalan keskusta muuttuu lähivuosina

Kangasalan valtuusto on hyväksynyt asemakaavan muutokset.

Arkkitehtitoimisto Talonen
10-kerroksinen hotelli ja uimahallin laajennus: Näin Kangasalan keskusta muuttuu lähivuosina

10-kerroksiseen hotellirakennukseen on suunniteltu myös hoiva-asuntoja.

Heidi PesonenAamulehti

Kangasalan keskustassa lähivuodet ovat ison muodonmuutoksen ja rakentamisen aikaa. Tulossa on niin uusi hotelli, uimahallin laajennus, parkkitalo, uusia asuntoja ja liiketiloja sekä linja-autoaseman korttelin ja torin muodonmuutos.

Kangasalan valtuusto hyväksyi maanantaina keskustan kortteleita 10A (osa) ja 13B (uimahalli) koskevan asemakaavan muutoksen.

Tällaisia muutoksia on luvassa

Kuohu-uimahalli saa naapurikseen 10-kerroksisen hotellirakennuksen, jossa on noin 6 000 kerrosneliötä. Hotellitilojen lisäksi rakennukseen tulee tällä tietoa hoiva-asuntoja ja liiketiloja. Lisäksi rakennuksesta tulee yhdyskäytävän kautta käynti uimahalliin. Rakennustyöt alkanevat vuoden vaihteessa, mikäli kaava saa lainvoiman, ja hanke etenee sujuvasti.

Uimahalli laajenee hieman, kun sinne rakennetaan tilat uudelle terapia-altaalle.

Katarina Sällylä / Maps4news

Hotellin ja uimahallin viereen aiotaan rakentaa pysäköintitalo. Sen paikkamäärää ei ole päätetty, mutta mahdollisuuksia on 100–300 paikkaan.

–Kaikkia uusia toimintoja varten kaivataan selvästi lisää pysäköintitilaa. Sen järjestäminen maantasapaikoituksena ei enää ole tolkullista, perustelee kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen Kangasalan kunnasta.

Lahtisen mukaan pysäköintitalon pääkäyttäjiä ovat hotelli ja uimahalli, mutta se palvelee myös keskustan muuta toimintaa, kuten toria. Sitä, koska kuokka lyödään maahan, ei ole vielä päätetty. Tavoitteena on, että pysäköintitalo saadaan käyttöön mahdollisimman nopeasti hotellin valmistuttua.

Suunnittelutoimisto Muuan Oy
Kangasalan tori muotoutuu uudelleen. Sinne tulee uusia oleskelualueita sekä monitoimikatos ja kauppahalli.

Kangasalan tori muotoutuu uudelleen. Sinne tulee uusia oleskelualueita sekä monitoimikatos ja kauppahalli.

Samaan aikaan kuin uimahallin korttelin muutokset etenevät, alkaa linja-autoaseman alueen kehittäminen. Siellä työt käynnistyvät Lahtisen mukaan todennäköisesti talven kuluessa.

Työt alkavat nykyisten rakennusten purkutöillä, ja uudistuotantoa aletaan rakentaa mahdollisesti ensi vuoden aikana. Tulossa on ihan uusi asuinkortteli, johon tulee noin 7 000 neliötä asuntorakentamista eli arviolta toista sataa asuntoa. Tulossa on myös jonkin verran liiketiloja.

Linja-autoaseman laiturit siirretään toiseen paikkaan, minkä jälkeen tori muotoillaan uudelleen. Torille rakennetaan uusi katos torikauppiaille ja samaan yhteyteen pieni kauppahalli.

–Torille tulee myös lisää oleskelualueita, jotka osittain yritetään saada miellyttämään myös lapsia ja nuoria, jotta saataisiin lapsiperheet käymään torilla, Lahtinen kertoo.

Torin rakentaminen alkanee vuoden 2019 paikkeilla. Tarkoitus on nimetä ohjausryhmä, joka aikatauluttaa hankkeita, ja niiden sopivuutta toisiinsa.

Suunnittelutoimisto Muuan Oy
Tältä näyttää havainnekuvassa Kangasalan torin kauppahalli.

Tältä näyttää havainnekuvassa Kangasalan torin kauppahalli.


Kommentit (10)

  • Nimetön

    ”Toivottavasti tulevaisuudessa myös joukkoliikenteen yhteydet paranisivat ja nopeutuisivat (esim. lähijunan tai pikaraitiotien muodossa), niin voisi Kangasalaa ruveta harkitsemaan ihan asuinkohteeksikin.”

    Lähijunan pysäkille ( Kangasalan asema ) olisi Kangasalan torilta matkaa kai jotain reilut 6 km, että sellainen lähijunan pysäkki.

  • Nimetön

    Kangasala-talon ei vedä niin paljon ihmisiä että hotelli kannattaisi, toiseksi kun ihmisiä ei tule kovinkaan kaukaa ja heillä on bussikuljetukset niin mitä he jäisivät Kangasalle katselemaan, kun täällä ei ole juurikaan tuota katseltavaa?
    Iltaisin koko kylä (keskusta) on aivan kuollut, muutama kapakka ja niissä ei ole mitäään mitä ei ole jo joka paikassa pitkin Suomea.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio