Pyhimykset puristivat hallitsevan mestarin ahtaalle Vaahteraliigan avauksessa – ”Uskon, että Saints pääsee nauttimaan finaaliin asti”

Suvi Partasen (pallossa) Turku Trojans pääsi karkaamaan Miina Laukkasen Tampere Saintsilta tiukan ja tasaisen kamppailun viimeisellä jaksolla.

Jenkkifutis

Tampere Saints avasi kautensa naisten Vaahteraliigassa viime sunnuntaina esittämällä hienon taiston hallitsevan mestarin Trojansin vieraana Turussa. Pyhimykset karkasivat ensimmäisellä jaksolla keulille 8–0, pitkälle tauolle mentiin vieraiden 8–6-johdossa ja viimeiselle neljännekselle kutkuttavassa tasatilanteessa 14–14. Loppusuoralla turkulaiset kipusivat kuitenkin niskan päälle vieden voiton nimiinsä luvuin 22–14.

”Tämä oli erittäin laadukas kauden ensimmäiseksi otteluksi meiltä, kauden alkuun tyypillisesti kuuluva hermoilu ei näkynyt otteissa, vaan päästiin heti alussa hyvin peliin kiinni ja saatiin meille tälle vuodelle vahvaksi ounasteltu juoksuhyökkäys kulkemaan komeasti”, kertasi pyhimysten päävalmentaja Mikko Aspinen.

”Taistelu pyöri alussa todella tasaisesti ja vahvistunut puolustuksemme sai pidettyä vastustajan hyökkäyksen kurissa. Puoliajalle päästiin vielä niukassa johdossa, mutta jatkossa turkulaiset nappasivat paremman otteen ja meidän pienet virheet heittopuolustuksessa sekä juoksuvastuissa alkoivat kumuloitua.”

Pyhimysten molemmat maalit tulivat juoksupeleistä, ensimmäisestä vastasi Miina Laukkanen tehden samalla vakuuttavan sisääntulon Vaahteraliigaan yhdellä touchdownilla sekä puolustuksessa syötönkatkolla, toisen viimeisteli Nelly Karhu. Trojansilta esille pitää nostaa Suvi Partanen, joka taituroi ratkaisevat kaksi maalia Lea Kaszasin heitoista.

”Kokonaisuudessaan olen ylpeä siitä ilmeestä mikä meidän porukalla oli, vaikka tuli virheitä, niin unohdettiin ne nopeasti ja pelattiin seuraava yritys vielä vähän kovempaa”, kehui Aspinen. ”Oltiin selvästi fyysisempi joukkue kuin viime vuosina ja puolustuksen puolella oli erityinen ilo seurata, kuinka tultiin porukassa taklaamaan pallonkantajaa. Hyökkäyksen osalta pystyttiin kanssa osoittamaan, että talvella tehty harjoittelu on tuottanut hedelmää.”

”Meille on kuluvalle kaudelle myös vaihdettu ajatusmallia siihen, että keskitytään paljon enemmän joukkueeseen kuin yksittäisiin urheilijoihin. Enemmän yhdessä puurtamista, kaverin jeesaamista ja joukkueen eteen pelaamista.”

Erot liigassa ovat kaventuneet ja selvää suosikkia on kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen paljon vaikeampi asettaa kuin edellisenä vuonna. Turku Trojans on nyt onnistunut voittamaan kahdesti, Helsinki Wolverines vaanii kakkosena yhdellä kaadolla ja yhdellä tappiolla, Tampere Saints saalistaa kolmantena sekä lauantaina 13. toukokuuta avausottelussaan ahmojen kyydissä taipunut sarjanousija Oulu Northern Lights tiiviin neljän kokoonpanon kauden viimeisenä.

”Meidän runko on pysynyt hyvin samanlaisena, toki toisaalta ollaan saatu vahvistuksia Raisiosta sekä Mikkelistä. Tärkeimpänä asiana tälle vuodelle ollaan nostettu oman tekemisen laatu. Tehdään myös yhteistyötä Seinäjoki Crocodilesin ja Vaasa Royalsin kanssa, molemmille joukkueille pitää antaa hatunnosto, kuinka hyvin pelurit on päässeet liigavauhtiin mukaan”, luotsi Aspinen tuumasi.

”Seuraavat kierrokset osoittavat, miten voimasuhteet asettuvat. Uskon, että Saints pääsee nauttimaan finaaliin asti, joka pelataan Vantaalla syyskuussa.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut