MMA Team 300:n Leo Räty taisteli upeasti Turkin EM-areenalla, kultaa heti ensimmäisestä ulkomaan kisasta

Tamperelainen 13-vuotias Leo Räty nappasi Euroopan mestaruuden häviämättä erääkään, reissussa vierellä tuki valmentaja Eero Toiviainen.

Thainyrkkeily

Tamperelaista kamppailulajiseura MMA Team 300:aa edustava Leo Räty valittiin Suomen maajoukkueeseen mukaan ottelemaan thainyrkkeilyn EM-areenalle Turkkiin. Euroopan mestaruuksista miteltiin lasten, nuorten sekä alle 23-vuotiaiden sarjoissa 21.–28. maaliskuuta Ankarassa.

Kisojen avauspäivänä Leo kohtasi Englannin Frantisek Sandorin 12–13-vuotiaiden poikien alle 46 kilon sarjassa. Kamppailu oli todella vauhdikas, kuten kansainvälisissä turnauksissa kuvaan kuuluu, mutta Räty oli hyvin valmistautunut vieden kaikki erät nimiinsä tarkoilla, painavilla potkuilla edeten EM-finaaliin tuomariäänin 3–0.

Loppuottelussa vastaan asettui Azerbaidzhanin Ismayil Abdullayev, joka kaatoi omassa semifinaalissaan turkkilaisen selvästi 3–0, joten tiedossa oli kovatasoinen koitos. Vastustajan myös tiedettiin painavan päälle vahvoilla lyönneillä, taktiikka luotiin sen mukaan, että Leo pitää suojauksen ylhäällä, liikkuu taaksepäin, potkii vastaan ja tekee paikan tullessa omia hyökkäyksiä.

Finaalin avauserä oli erittäin tasainen ja Räty voitti sen hajaäänin. Toisessa erässä sekä Ismayil että Leo lisäsivät vauhtia, taas mentiin lujaa vastustajan jyrätessä lyönnein päälle ja tamperelaisen potkiessa vastaan.

Toinen erä meni Rädylle kaikin tuomariäänin, mutta himmailuun ei ollut varaa, vaan Leo jatkoi kaasu pohjassa kolmanteen taistellen upeasti suurella sydämellä loppuun asti. Näin sarjan Euroopan mestaruus matkasi Suomeen MMA Team 300:n Leo Rädylle tuomariäänin 3–0.

”Leo on meidän salin junioripolkua kulkeva nuori urheilija, hänellä oli nyt ensimmäiset kansainväliset kilpailut ja tosi hienoa, että heti tuli kultamitali kaulaan Suomen mestaruuksien kaveriksi”, kommentoi Rädyn valmentaja Eero Toiviainen.

Leo aloitti MMA Team 300:n junnuthaissa syksyllä 2019, paria vuotta myöhemmin hän siirtyi lasten kilparyhmään ja otti ensimmäiset ottelunsa. Viime syksynä Räty pääsi aikuisten kilparyhmän mukaan harjoittelemaan, samalla hänet valittiin Suomen Muaythai -liiton maajoukkuerinkiin, jolloin tavoitteeksi asetettiin tämä EM-turnaus.

”Otteluissa tempo oli paljon korkeampi kuin Suomessa, vastustajat potkivat sekä löivät kovempaa, mutta niin kai sen kuuluu mennäkin, kun kisoissa on mukana maidensa parhaat. Euroopan mestaruus tuntuu hyvältä, seuraavia tavoitteita en ole vielä miettinyt. Jatketaan treenejä samaan malliin”, tuumi Leo urakan jälkeen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut