Vehmaisten Urheilijat varmisti nousun liigaan, tamperelaisten riemu repesi Kaupissa kotituplan päätteeksi

VehU:n Vili-Atte Mäkinen (edessä) taituroi hattutempun sunnuntain voitokkaassa kotiottelussa Janne Paskin HIFK:ta vastaan.

10.3. 21:35

Futsal

Tampereella pelataan parin vuoden tauon jälkeen taas miesten liigatason futsalia tulevalla kaudella. Vehmaisten Urheilijoiden edustus varmisti viime viikonlopun kahdella kotivoitollaan Ykkösen mestaruuden ja suoran nousun korkeimmalle sarjatasolle.

VehU:n sarjajohto oli vankka, tosin pahimman vastustajan Joutsan Seudun Pallon yllätystappio Joensuun SC Riverballille pisti futsalin taivaankappaleet aivan uuteen asentoon: lauantain niukka 3–2-kaato PJK:sta riitti siihen, että mestaruus olikin katkolla Vehmaisten ylpeydelle jo sunnuntain koitoksessa HIFK:ta vastaan.

Lähtökohtaisesti ottelussa mittelivät kärkiryhmä sekä jumbojoukkue ja kun Vehmaisten panoksena oli sarjanousu, voiton piti olla selvää kauraa. Toisin kuitenkin kävi. Liekö sitten niin, että taistelun tärkeys painoi jaloissa, mutta kotiryhmän hallinnasta, tolppalaukauksista sekä lukuisista maalipaikoista huolimatta tauolle mentiin kiikarilukemissa 0–0.

VehU:n piina jatkui hetken vielä kakkosjaksolla. Peli oli hallinnassa, mutta palloa ei saatu verkon perukoille varmoistakaan saumoista. Vihdoin ajassa 21.48 Eino-Veikko Ek korkkasi ketsuppipurkin ja kohtaaminen käteltiin lopulta tyylikkäin numeroin 5–0. HIFK suoriutui hyvin sekä sinnikkäästi, mutta sarjan paras puolustus oli ohittamaton.

Kaupin lehtereillä satapäinen yleisö eli isäntien mukana, loppuminuuteilla tunnelma oli huikea. VehU pääsee kauden kahdelle viimeiselle kierrokselle vapautunein mielin seitsemän pinnan kaulalla JoSePaan. Riemukkaaseen tuuletukseen osallistuivat myös kauden aikana loukkaantuneet pelimiehet kainalosauvoineen. Ratkaisevan voiton jälkeen VehU:n pukukopissa virtasi kuohuviini komean saavutuksen kunniaksi.

Tilanteessa on tamperelaisen urheiluhistorian siipien hienoa havinaa, jääkiekon kaudella 1968–1969 silloisella pääsarjatasolla SM-koitoksissa paikkakunnan perinteistä kolmikkoa Tappara, Ilves sekä Koovee täydensi kaupunginosaporukka VehU. Vehmaisten Urheilijat on tällä hetkellä varsin vahva yleisurheiluseura, mutta tekee nyt paluun valtakunnan ykköskastiin joukkueurheilussakin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut