Suvereeni sarjakärki Tappara rikkoi sadan pisteen paalun, kirvesrinnat puolivälierien avauksessa tiistaina

Valtteri Lahtinen (96) upotti kirvesrintojen neljännen kaapin 5–1-kotivoitossa KalPaa vastaan viime viikonloppuna.

2.3. 22:36

Jääkiekko

Tappara piti pintansa alle 20-vuotiaiden SM-taisteluissa viime perjantaina KalPaa vastaan Hakametsässä, tosin kaksi ensimmäistä erää tekivät varsin tiukkaa. Sarjan kymmenentenä majailevat kuopiolaiset upottivat koitoksen avausmaalin ajassa 16.00 ja tasoituksen teki Kasper Kulonummi puolen tunnin kohdalla, joten toiselle erätauolle mentiin huilimaan lukemissa 1–1.

Jatkossa täysosumia tehtailivat kuitenkin enää vain isännät. Oiva Keskinen sekä Maxin Korpimäki siirsivät tamperelaiset 3–1-johtoon kolmannen erän alkuminuuteilla ja taiston viimeisillä hetkillä nähtiin vielä kaksi kaappia, kun Valtteri Lahtinen laittoi kiekon tyhjiin ajassa 59.21 ja Miro Ahvenlampi naulasi loppulukemat 5–1 tasakentällisin yhdeksän sekuntia myöhemmin.

”Nousujohteinen ottelu meiltä. Ensimmäinen erä oli vaikea, lataus oli jäänyt hieman vajaaksi, mutta toisessa erässä napattiin juonesta paremmin kiinni ja kolmannessa ratkaistiin kamppailu meidän nimiin. Tässä tasaisessa sarjassa pelaa kaksitoista Suomen parasta joukkuetta, joten kyllähän kaikkia vastaan joutuu vääntämään tosissaan”, pohti Tapparan päävalmentaja Jussi Taipale.

Voiton myötä kirvesrinnat kasvattivat pottinsa 102 pisteeseen, kärkiryhmän maaliero on hurja 205–86 ja kaula kakkosena viilettäviin Jokereihin edelleen 17 pinnaa, kun runkosarjaa on kaksi koitosta jäljellä.

”Saavutettu saalis ei näyttele meillä arjessa suurta roolia, toki kertoo se siitä, että ollaan saatu mitattua tehtyä työtä hyvin ulos. Ollaan pystytty keräämään pisteitä tasaisesti koko ajan, joten ei menestys varmaan pelkkää sattumaa ole. Tehdään hommia peli kerrallaan, mutta koetetaan mennä myös maaliin asti”, tiivisti Taipale.

”Pudotuspeleihin lähdetään oikein hyvillä mielin. Täytyy vaan pitää huolta siitä, että pojilla löytyy itseluottamusta, mutta ei liikaa. Eletään hetkessä.”

Tappara kohtaa seuraavaksi Hakametsän ykköshallissa Lahden Pelicansin perjantaina 3. maaliskuuta kello 18.30 ja päättää runkosarjan lauantaina JYPin luona Jyväskylässä. Puolivälierät käynnistyvät kirvesrintojen osalta tulevana tiistaina Hakametsässä kello 18.30.

Viivataistelu on tällä hetkellä sen verran tiukkaa, että ennen runkosarjan viimeistä viikonloppua U20-kokoonpanot sijoilla 8–11 mahtuvat yhden pisteen haarukkaan, joten vasta lauantaina selviää, asettuuko tiistaina Tapparaa vastaan Kärpät, Lukko, KalPa vai JYP.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut