Voittoputkessa viilettävä Ilves säilytti sarjajohtonsa, kirvesrinnat nousivat kakkoseksi kaatamalla espoolaiset

Ossi Tukion (vas.), Max Järventien sekä maalivahti Rasmus Teeren tupsukorvat ovat taipuneet U16-nuorten SM-sarjassa yhdeksän ottelun jälkeen vain kerran.

16.2. 20:36

Jääkiekko

Tappara piti viime viikonloppuna paussia alle 16-vuotiaiden SM-sarjan koitoksista, mutta Ilves jatkoi vahvoja otteitaan kaatamalla Pelicansin perjantaina Lahdessa 5–0 sekä Jokerit sunnuntaina Kaukajärvellä 4–1.

Tupsukorvat päihittivät Pelicansin pojat myös edellisenä viikonloppuna, tuolloin selvästi tiukemmassa taistelussa vasta jatkoajalla numeroin 7–6, mutta nyt lahtelaiset putosivat auttamatta kyydistä jo avauserässä, kun tamperelaiset karkasivat 4–0-johtoon kuudentoista minuutin kohdalla.

Jokereiden junnut tulivat puolestaan maalin päähän heti kolmannen erän alkuun, mutta isännät ratkaisivat koitoksen edukseen viimeisellä kympillä onnistuen ensin alivoimalla ja iskemällä lopullisen sinetin tyhjään maaliin. Ilveksen Jiko Laitinen oli kovalla pelipäällä kummassakin kohtaamisessa, vieraissa tehoin 2+1 sekä kotona saldolla 2+0.

Voittoputkensa kuuden pelin mittaiseksi kasvattanut Ilves nousi samalla sarjajohtoon yhden pisteen erolla Kiekko-Espooseen sekä neljän pinnan kaulalla kolmantena vaaniviin kirvesrintoihin, tosin tämä muuttui eilen keskiviikkona, kun Tappara kohtasi espoolaiset kotonaan Kaukajärvellä.

Kirvesrinnat kirmasivat kärkitaistossa 2–0-johtoon heti toisen erän alussa, tosin vierailijat kirivät numeroihin 2–2 ajassa 27.27. Kolmanteen erään mentiin tilanteessa 3–3, mutta jatkossa maaleja teki vain kotijoukkue.

Tappara siirtyi 4–3-johtoon ajassa 44.27 ja tarjosi tämän jälkeen Kiekko-Espoolle mahdollisuuksia tulla tasoihin ottamalla neljä kahden minuutin jäähyä, joista kaksi trillerin viimeisen minuutin aikana. Eetu Orpana oli kuitenkin toista mieltä ja taituroi ratkaisun alivoimalla 27 sekuntia ennen loppuvihellystä.

Kirvesrinnat kipusivat 5–3-voiton myötä tasapisteisiin espoolaisten kanssa, mutta myös ohi paremman maalieron turvin. Näin Ilves säilytti paikkansa sarjataulukon kärjessä ja Tappara on nyt toisena pinnan päässä rakkaasta paikallisvastustajasta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut