Lukko teki seurahistoriaa Kuortaneen Murikoiden kaadolla – ”Pälkäne antoi oppitunnin viisaasta lentopallosta”

Pälkäneen kokoonpanon Mikko Kuusela (18) aiheutti Kuortaneen torjunnalle jatkuvaa vaivaa viime viikonloppuna, sentteri Verneri Halttula (17) säesti hakkuria vahvasti.

3.2. 15:07

Lentopallo

Kuortaneen Murikoiden maajoukkuevalmentaja Oskar Muurinen antoi vilpittömän tunnustuksen Luja-Lukon vahvalle esitykselle ykkössarjassa sunnuntaina. Pälkäneläisryhmä kokosi rivinsä komeasti kahden vaikean ottelun tomuista ja pehmitti nuorten maajoukkuepelurit jännittävässä koitoksessa.

Kostia-areenan kentällä iskettiin samalla uusi luku seurahistoriaan. Lukko kukisti Murikat ensimmäisen kerran koskaan ja nappasi urakan kruunuksi täydet kolme pistettä lukemin 3–1 (25–22, 25–14, 23–25, 25–20). Voiton myötä Pälkäneen porukka kipusi sarjataulukossa Rantaperkiön Iskun ohi kuudenneksi, ja taistelee tiukasti pääsystä pudotuspeleihin.

”Pälkäne esiintyi kypsemmin kuin me ja antoi meille oppitunnin viisaasta lentopallosta. Kokeneet kaverit hoitivat vaikeat paikat peippaamalla sekä panemalla meidät pelaamaan”, suitsutti luotsi Muurinen.

Hakkuriksi istutetun Mikko Kuuselan vakuuttava panos yllätti vieraat. Kuusela selvitti vasurillaan hankalia paikkoja mestarillisesti ja tehtaili saldokseen lukemat 18/+11. Lukon pelintekijä Jere Puolakka ruokki hyökkääjää runsaasti.

”Mikko oli kyllä kanto kaskessa. Oli yllätys, kuinka kovan pelin hän veti kakkospaikalta. Meillä ei ollut Kuuselasta mitään etukäteismateriaalia”, Muurinen myönsi.

”Mikkohan ilmoitti ennen ottelua haluavansa parhaan pelaajan palkinnon. Hän myös osoittautui sanojensa mittaiseksi mieheksi”, Lukon valmentaja Petteri Miettinen virnuili.

Verneri Halttula säesti sentterin paikalla isäntien hakkuria päättäen keskihyökkäyksiä terävällä kädellä ja sai aikaan varmasti ilonaihetta 80-vuotispäiväänsä juhlistaneelle isoisälleen Eero Halttulalle, joka seurasi tapahtumia paikan päällä.

Akaa-apu Jere Tikkala toi Lukon kaipaaman rauhan vastaanottoon, pisti vastapuolelle tärinää painavilla syötöillään ja lisäsi myös hyökkäysvoimaa. Kohtaamiseen tarjosi lisäväriä Köykän sentteriveljesten välinen mittelö. Näkemisen arvoista oli, kun isäntien keskimies Miko Köykkä otti kerran kiinni pikkuveljensä Matin.

Lukko on hävinnyt kuluvalla kaudella useita tiukkoja eriä ja menettänyt matkan varrella isojakin johtoja, mutta nyt kellossa oli vallan toinen ääni. Kotiryhmä nousi avauserän voittoon kuuden pisteen takaa. Kuortaneen kokoonpano puhkui niskan päällä lisäksi neljännen erän alussa, mutta Pälkäneen porukka ei antanut tuumaakaan periksi.

”Vaikka erien alut olivat vaikeita, niin luotettiin omaan suunnitelmaan ja painettiin sen mukaan eteenpäin. Pojille kyllä suuri kiitos neljännen erän muutoksesta, kun kaivoimme taisteluhampaat esiin ja ryhdyimme taas pelaamaan”, pokkasi Miettinen.

Lukon pistejahti jatkuu lauantaina 4. helmikuuta Savonlinnassa kovassa vedossa olevan sarjakakkosen East Volleyn vieraana.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut