Akaan leijonapaitojen kolmen pelin viikko päättyi pettymykseen, Kemi parempi kärkikamppailussa

Akaan leijonapaitojen Iiro Vanha (edessä) oli pelipäällä viime viikolla taituroimalla Alastaron Urheilijoita vastaan tehot 1+1 ja Liikunnan Riemua vastaan potin 1+4.

30.1. 19:36

Futsal

Akaa Futsal vietti miesten liigassa ruuhkaviikkoa, kun joukkue pelasi viiden päivän sisään peräti kolme ottelua. Urakka tuotti kaksi selvää voittoa sarjan häntäpään kokoonpanoista, mutta se tärkein eli kärkikamppailu FC Kemiä vastaan päättyi kirvelevään tappioon sunnuntaina.

Keskiviikkona Akaa matkusti Loimaalle, jossa Alastaron Urheilijat isännöi leijonapaitoja. Vierailijat eivät AU:lle paljon mahdollisuuksia suoneet, Akaa piti koitoksen hallussaan ensiminuuteista lähtien ja takoi tulostaululle tylyt loppulukemat 0–9 (0–5).

Loimaalla kolme peluria teki kaksi osumaa, Jovan Stankovic (2+2), Dusan Milojevic (2+1) sekä Aleksi Pirttijoki (2+1) kunnostautuivat tehopisteillä mitattuna parhaiten. Myös Iiro Vanha, Justus Kunnas ja Jussi Nummela onnistuivat heiluttamaan verkkoja. Vahvin leijona oli silti maalivahti Juho Laine, joka huhki kokonaisen ottelun pitkästä aikaa ja piti heti hienon nollapelin sekä nappasi päälle vielä syöttöpisteen.

Akaan murskajaiset jatkuivat lauantaina kotihallissa Liikunnan Riemun saapuessa vieraaksi Jyväskylästä, nyt voittonumeroiksi repesi 7–1 (4–0). Isännät kaivoivat paremmuutensa näkyviin kiitettävällä prosentilla, ja maalinteossa riitti terävyyttä keskiviikon tapaan.

Riemua kuritti eniten Iiro Vanha, joka taiteili komeat tehot 1+4. Jovan Stankovic ja Aleksi Pirttijoki painoivat pallon jälleen kahdesti pitseihin, brassivahvistus Pedro ja Justus Kunnas tekivät lisäksi kaapin mieheen.

Sunnuntaina mukavat 287 silmäparia näki Akaa-areenassa vauhdikkaan kohtaamisen, jossa Kemi oli lopulta parempi lukemin 2–1 (2–1). Samalla pohjoisen ryhmä pääsi sarjan piikkipaikalla neljän pinnan karkumatkalle ennen kakkosena vaanivia leijonapaitoja.

Kemi sai taistoon kovan alun, pelikellossa oli ainoastaan 15 sekuntia, kun vierailijat siirtyivät johtoon maalinedusruuhkasta. Tämä herätti sopivasti kotijoukkuetta, joka sinänsä nappasi kentän hallinnan itselleen alusta asti. Vierailija puolusti kuitenkin tiiviisti ja iski välillä vaarallisesti vastaan. Yksi vastahyökkäys tuotti vapaapotkun, josta Kemi siirtyi Tuukka Pikkaraisen upealla ylänurkkavedolla 2–0-johtoon ajassa 10.34.

Vain 21 sekuntia kemiläisten toisen osuman jälkeen oli kotiyleisön vuoro tuulettaa, kun Stankovic laukoi pallon ohi erinomaisen veskarin Rennan Cabralin. Akaalaisten muutamista maukkaista tilanteista huolimatta tasoitusta ei nähty, näin tauolle mentiin vieraiden 2–1-johdossa.

Toisella puoliskolla käsikirjoitus pysyi samanlaisena, Akaa hallitsi palloa yrittäen löytää reikiä Kemin puolustuksesta. Vierailijat taas olivat lähes kokonaan puolustuskannalla, mutta tekivät sen taidolla.

Kemi myös käänsi peliä pariin hyvään vastahyökkäykseen ja tekopaikkaan, mutta Kasper Kangaskaan ei ollut enää yllätettävissä. Kun lisämaaleja ei enää irronnut edes lentävän veskarin avulla, veivät vieraat isot sarjapisteet.

Akaan luotsi Alejandro De San Bernabé oli harmissaan, kun kova työ ei tuottanut enempää täysosumia: ”Koitoksen alku oli todella vaikea meille, hallinnasta huolimatta kaveri kävi tekemässä kaksi maalia. Kenttäpeli oli kohtalaisen hyvää, mutta se ei sitten riittänyt tasoitukseen asti.”

”Meidän täytyy vielä parantaa siinä, missä tilanteissa on oikea hetki ottaa riskejä. Ehkä jossain kohtaa halusimme liikaakin tehdä maalia. Tästä on kuitenkin taas hyvä jatkaa ja parantaa. Saimme paljon oppia mukaan.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut