Pyrinnön divarinaiset voitokkaassa iskussa uuteen vuoteen – ”Tavoite on päästä vähintään välierävaiheeseen”

Pyrinnön uruguaylaisvahvistus Pia Moyano (19) upotti 22 pistettä Jasmina Jonesin (42) Team Lemkemiä eli Lahtea vastaan viime viikonloppuna Pyynikillä.

20.1. 22:15

Koripallo

Alavireisen joulukuun jälkeen Pyrintö Akatemia on palannut naisten ykkösdivisioonassa jälleen voittojen makuun. Joukkue on saalistanut tammikuussa kaksi kotivoittoa putkeen, kun tamperelaiset kukistivat Pyynikillä ensin Turun NMKY:n lukemin 84–60 sekä Lahti Basketball Junioreiden ryhmän Team Lemkemin viime sunnuntaina luvuin 77–74.

Pyrintö oli molemmissa kohtaamisissa riittävästi nuoria vastustajiaan kokeneempi sekä kovempi. Etenkin Lahden kokoonpanon vauhdikas ja aggressiivinen pelitapa sai kotijoukkueen hetkellisesti alakynteen, mutta puoliajan jälkeen tamperelaiset löysivät vielä uuden vaihteen ja käänsivät taistelun edukseen.

”Kausi on ollut hieman ailahteleva, mutta ollaan menossa taas parempaan suuntaan. Joulukuussa hävittiin jokainen kohtaaminen, ja kalenterivuoden viimeisessä ottelussa sinnittelimme kuudella pelaajalla poissaolojen takia, tosin tuo kamppailu lohkokärki EBT II:sta vastaan oli kuitenkin kuun paras meiltä”, kommentoi Pyrinnön naisten päävalmentaja Petteri Molenius. ”Kauden tavoitteena on päästä neljän parhaan joukkoon eli vähintään välierävaiheeseen.”

Pyrintö Akatemia jatkaa B-lohkon toisena voittosuhteella 8/4 ja kohtaa seuraavaksi vieraissa sunnuntaina 22. tammikuuta A-lohkon kivenkovan Torpan Pojat II:n, jonka riveissä taituroi myös uunituoreita Suomen cupin mestareita ja joka on hävinnyt vasta yhden otteluistaan.

BC Nokian divarinaiset avasivat uuden vuoden 2023 niin ikään kotikentän tuplalla taipuen EBT II:lle pistein 66–83, mutta kasvattivat tiliään viemällä selvän 80–61-voiton A-lohkon jumbosta Turun NMKY:stä. Nokialaisilla on saldona nyt neljä kaatoa 12 ottelusta sekä taulukon viides sija. Sunnuntaina edessä on reissu Lahteen Team Lemkemin vieraaksi.

Runkosarjan kaksi lohkoa on ykkösdivarissa siis uusi jako tälle kaudelle, joukkueiden oma lohko pelataan kaksinkertaisena sarjana ja siihen päälle jokainen kokoonpano kohtaa toisen lohkon vastustajat kerran. Kaikkiaan urakkaan mahtuu 18 kamppailua.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut