Pirkanmaalainen Konsta Saarinen haastajana nelivetoisten luokkaan, Tunturiralli alkaa perjantaina

Orivedeltä ponnistava Konsta Saarinen käskyttää Mitsubishi Lanceriaan tänä viikonloppuna SM-kauden perinteisessä avauksessa eli Rovaniemen Tunturirallissa.

12.1. 23:02

Ralliautoilu

Vuodenvaihteen tienoilla 18 ikävuotta mittariin saanut Konsta Saarinen on valmiina avaamaan uransa kolmannen rallin SM-kauden. Tamperelaista PR-Racingia edustava autourheilija on siirtynyt nelivetoiseen kalustoon ja ajaa nykyään uudistuneessa SM5-luokassa.

Orivedellä majaansa pitävä Konsta Motorsport -tiimi hankki viime kauden lopulla Mitsubishi Lancerin, josta ehdittiin saada kokemusta syyskauden sorateillä aika hyvin. Sen sijaan alkutalven lumilta ei ole kovin paljon treenikilometrejä kertynyt.

”Yksi testipäivä on ajettu piikkirenkailla kotimaisemissa, ja tammikuun ensimmäisenä viikonvaihteena osallistuttiin Piippola-ralliin”, Saarinen selvitti.

Konsta sekä kartanlukija Joni Mäkelä onnistuivat hienosti testikoitoksessa, josta irtosi yleiskisan kakkossija Pohjois-Suomen rallien erikoismiehen Kai Hyttisen vanavedessä. ”Melko ehjä kisa ajettiin. Lopussa meni vähän aikaa spinnauksessa, jonka lisäksi saatiin kanssakuljettaja kiinni yhdellä pätkällä”, kertasi Konsta.

Saarinen ja Mäkelä pistävät lumet pöllyämään tositoimissa viikonloppuna. Tunturirallina kansan suussa tunnetun Arctic Lapland Rallyn reitti käsittää kaikkiaan 11 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 235 kilometriä.

Urakka käynnistyy perjantaina 13. tammikuuta Rovaniemen keskustasta. Ensimmäisen päivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta, lauantaina ajetaan kuusi pätkää. Maaliin ensimmäisiä kuskeja odotetaan lauantaina kello 19 aikaan.

”Auton säädöt ovat nyt kohdallaan, joten positiivisella mielellä päästään starttaamaan sarjan avaukseen Rovaniemellä. Luokassa on paljon uusia kisaajia ja monenlaista kalustoa, joten voimasuhteista ei vielä osaa sanoa mitään”, kommentoi Konsta.

”Edelliset kerrat Tunturirallissa ovat tuoneet omasta luokasta kakkos- ja nelossijat. Siinähän olisi kelpo tavoite, että niitä sijoituksia pystyisimme pistämään paremmaksi.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut