Pälkäneen vakuuttava nippu laittoi suvereenin sarjajohtajan ahtaalle – ”Pääsimme nyt sille tasolle, mitä olen odottanut porukalta jo jonkin aikaa”

Lempon miehet (kuvassa) komeilevat ykkössarjan kärjessä kovalla 11 pisteen erolla kakkosena olevaan East Volleyhin. Lukko majailee puolestaan taulukon seitsemäntenä.

14.1. 16:36

Lentopallo

Pälkäneen Luja-Lukko oli pitkään Lempo-Volleyn sekä sen edeltäjän LeKin lattiarättinä. Mutta ei enää. Viime sunnuntaina Lukon kopista asteli Kostia-areenalle joukko ahnaita saalistajia.

Pälkäneläiset pistivät Lempäälän kokoonpanon pahempaan ahdinkoon kuin kivikova vastustaja osasi kuvitellakaan. Lukko vei toisen erän näytöstyyliin, johti kolmatta erää parhaimmillaan viidellä pinnalla tilanteessa 19–14 ja hankki peräti kuusi eräpalloa.

Sankarin viittaa sovitettiin monille harteille, mutta valitettavasti kentällä ei ollut itsevarmuuden perikuvaa, pälkäneläislegenda Ville Mattilaa. Uutta Mattilaa ei nyt löytynyt, ja vanhakin saatiin pidettyä katsomon puolella.

Lempon ryhmä kesti pitkäksi venyneen piinan mestarillisesti romuttaen kotijoukkueen yllätystoiveet hurjin numeroin 32–30. Kasimir Vuorinen katkaisi erän ässällä ja juhli kuin olisi ratkaissut maailmanmestaruuden. Tämän jälkeen kävi sitten kuten arvata saattoi: isäntien usko hiipui.

Ykkössarjaa dominoiva Lempo vei jännitysnäytelmän lukemin 3–1 (25–18, 18–25, 32–30, 25–17) ja voi keskittyä rakentamaan kuntohuippua kevään pudotuspeleihin. Samalla pitää toki todeta, ettei isäntien tarvitse hävetä esitystään tippaakaan, Lukko piti Lempoa ahtaammalla kuin koskaan.

Vaikka palkinnoksi ei tällä kertaa ropissut pisteen puolikastakaan, hieno kamppailu tuo varmasti lisäpontta Lukon kevätkauteen.

”Pälkäneellä on historiansa vahvin nippu kasassa, eikä vuosien takaisten keskinäisten kohtaamisten tuloksia kannata tuijotella”, muistutti Lempon pääluotsi Tuomas Alatalo. ”Odotetun kova peli. Pälkäneen syöttö pysyi painavana ja virheettömänä läpi ottelun. Se pani meidän vastaanoton todelliseen testiin.”

”Pääsimme nyt sille tasolle, mitä olen odottanut porukalta jo jonkin aikaa. Pystyimme haastamaan sarjan kärkijoukkuetta todella hyvin”, Pälkäneen Lukon pääkoordinaattori Juha Hämäläinen tiivisti.

”Toki olin tuumannut tätä lähinnä sitä ajatellen, kun kohtaamme Karhulan Veikot, Oulun Kiskon ja East Volleyn. Tuntui vielä paremmalta, kun tämä toteutui ehdotonta ykköstä vastaan.”

Lukko jatkaa urakkaansa sunnuntaina 15. tammikuuta Pyynikin pyhätössä Rantaperkiön Iskua vastaan kello 17 alkaen. Lempolla on puolestaan vapaa viikonloppu, Lempäälän ryhmä palaa tositoimiin sarjajumbo Ettaa vastaan kotona Hakkarissa 22. tammikuuta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut