Akaa Futsal liigakärjessä joulutauolle Vieskan kaadolla, Ylivieskan ryhmä katkaisi Mad Maxin voittoputken

Akaan leijonapaitojen Juhana Jyrkiäinen oli Vieskan kokoonpanolle mahdoton pideltävä viime sunnuntain kamppailussa.

20.12.2022 20:28

Futsal

Miesten liigan viimeinen kierros ennen joulutaukoa käytiin sunnuntaina, ja Akaan kokoonpano sai vieraakseen ylivieskalaisen Vieska Futsalin. Pisteet jäivät lopulta Akaaseen komean 4–1-voiton myötä, mikä tarkoitti myös, että leijonapaidat lähtivät joulutauolle sarjakärjessä. Eroa kakkosena vaanivaan Kampuksen Dynamoon on kutkuttavasti yksi piste.

Pyhäpäivän kohtaaminen tarjosi 232-päiselle yleisölle viihdyttävän ottelun. Ensimmäisellä puoliskolla Vieska oli pelillisesti hiukan niskan päällä taitavan venezuelalaiskaksikkonsa johtamana. Heistä Nelson Bello joutui kuitenkin jättämään kentän auenneen silmäkulman vuoksi jakson loppupuolella.

Ennen Bellon loukkaantumista isännät olivat iskeneet taiston avausosuman. Vieskan veskari Slobodan Tomic seikkaili kaukana maaliltaan, kun Juhana Jyrkiäinen katkaisi syötön ja roikotti pallon kaukaa tyhjään häkkiin ajassa 5.18.

Toisella jaksolla Akaa otti pelin hallintaa itselleen, tosin paikkoja tarvittiin paljon, ennen kuin pallo saatiin uudelleen verkkoon. Tomic seikkaili taas hyökkäyspäässä, kun Jyrkiäinen pääsi syöttämään Iiro Vanhalle varman sauman, näin lukemiksi heilahti 2–0.

Vieraat saivat pallon kertaalleen ohi isäntien maalivahdin Kasper Kankaan. Vieskan toinen venezuelalainen Henry Gutierrez hyödynsi kotijoukkueen puolustusvirheen ja onnistui kaventamaan. Hetki kului tästä ja Gutierrez katseli punaista korttia, kun hän joutui rikkomaan Jyrkiäistä toista kertaa keltaisen arvoisesti.

Akaa ei punaisen kortin seuraamaa ylivoimapeliä hyödyntänyt, mutta ei päästänyt voiton avaimia enää käsistä. Juhana Jyrkiäisen upea suoritus sai kruunun kolmisen minuuttia ennen päätösvihellystä, kun hän taituroi 3–1-johtomaalin Jussi Nummelan syötöstä. Nummela syötti myös ottelun viimeisen osuman, jonka viimeisteli Jovan Stankovic ajassa 38.18.

Akaan luotsi Ajejandro De San Bernabé kiitteli omiaan tinkimättömästä asenteesta: ”Todellinen taisteluvoitto meiltä. Olimme avausjaksolla kyllä vaikeuksissa, mutta kestimme Vieskan hyökkäykset. Jyrkiäisen ja Kasper Kankaan huippupäivät toivat tänään pisteet meille.”

Samainen Vieska pisti lauantaina Mad Maxin kolmen voiton putken poikki Valkeakoskella. Vieraiden kansainvälinen vahvistus Slobodan Tomic tuntui venyvän jokaiseen palloon ja torjui todella vahvan pelin. Henry Gutierrez ja Nelson Bello olivat myös iskussa koskilaisia vastaan. Vieraat veivät täyden potin mukanaan voittoluvuin 5–1 (3–0).

Manu Kuisma upotti Maxin ainoan maalin, osuma nähtiin toisen jakson alussa. Tilannetta pohdittiin hetki tuomariston kesken, mutta päätös oli kotijoukkueelle mieleinen, kun pallo aseteltiin keskiympyrään. Kuisma palkittiin kotiryhmän päivän parhaana pelaajana.

”Vastustaja oli hyvä, eipä siinä mitään. Ehkä rasitus hieman näkyi meillä, mutta sen taakse on turha mennä. Maalinteon vaikeus tuntuu edelleen ja puolustamisessa tehtiin ratkaisevia virheitä, joista Vieskan tasoiset jengit ratkaisevat armotta. Mutta virheidenkin tekeminen kuuluu tähän lajiin, työskentelyä jatketaan ja koetetaan parantaa jatkossa”, kertasi nyt liigan seitsemäntenä kärkkyvien koskilaisten päävalmentaja Tomi Tuominen.

Mad Maxin osalta kevätkierros alkaa loppiaisena eli 6. tammikuuta kotiottelulla Alastaron Urheilijoita vastaan. Akaa Futsal palaa kentille joulutauon jälkeen sunnuntaina 8. tammikuuta, jolloin vieraaksi saapuu hallitseva mestari KaDy Jyväskylästä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut