Kartingin maailmanfinaalit kariutuivat 9-vuotiaan Oiva Vettenrannan osalta kalkkiviivoille, tekninen vika pilasi erinomaisesti sujuneen kisaviikon

Tulevana vuonna tamperelainen Oiva Vettenranta liittyy maineikkaaseen Parolin Finland -tiimiin ja jatkaa karting-uraansa nopeammassa Mini-luokassa.

14.12.2022 17:57

Karting

Kuluvalla kaudella RMC Micro Maxin sekä Suomen Kartingliiton Micro-luokan merkkimestaruudet saavuttanut 9-vuotias Oiva Vettenranta oli erinomaisessa vauhdissa Portugalin Portimaossa marraskuun puolella kiidetyssä Rotax Grand Finals -tapahtumassa.

Oiva selvisi aika-ajoista lopulta kahdeksanteen lähtöruutuun 30 muun kuljettajan joukossa. Maailmanfinaaleihin suurin odotuksin startannut tamperelainen joutui kuitenkin karvaasti pettymään, kun tekninen vika keskeytti tiukan kilvanajon toisella kierroksella.

”Kahden viimeisen vuoden aikana Oiva on voittanut Suomessa kolme merkkimestaruutta ja siten näyttänyt, että vauhtia sekä ennen kaikkea tasaisuutta löytyy. Vuosi sitten hän saavutti paalupaikan Rotax Grand Finalsissa Bahrainissa”, Oivan ajovalmentajana toiminut Tino Nurmi kommentoi.

”Vaikka Bahrainissa kolarointi ja nyt Portugalissa tekninen vika pilasivat harmillisesti kausien tärkeimmät lähdöt, siitä huolimatta kansainvälisen kokemuksen saaminen oli yksi tavoitteiden mukainen tulos.”

”Oivan tekemisessä näkyy valtava halu oppia ja kehittyä, ennen kaikkea hänellä on se kaikkein tärkein eli voittamisen tahto. Merkkimestaruudet ja vakuuttavat suoritukset kahdessa maailmanfinaalissa ovat johtaneet siihen, että hän jatkaa määrätietoisen uransa kehittämistä maineikkaassa Parolin Finland -tiimissä, jossa tekeminen alkaa talvella Italian karting-radoilta”, kertoi Tino Nurmi.

Karting Rotax Grand Finals 2022, Micro-luokka, kolmen kärki:

1. Martim Marques (ESP), 12 kierrosta

2. Majus Mazinas (LTU), +0,085 sekuntia

3. Albert Friend (GBR), +0,113 sekuntia

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut