Classicin tytöt kärkipaikoilta kolmeen SM-sarjaan – ”Hyvät tulokset tulevat treenien kautta, oikoteitä ei ole”

Classicin T21-kokoonpanon maalivahti Julia Saarinen (71) ja muut sinipaidat sijoittuivat alkulohkossaan toiseksi ja saalistavat nyt kahden ottelun jälkeen SM-sarjan nelosena.

26.11.2022 13:22

Salibandy

Classicin tyttöryhmät selvittivät tiensä komeasti SM-sarjoihin, T16- ja T18-joukkue lohkojen ykköspaikoilta, T21-kokoonpano toiselta sijalta. Syksyn T16- sekä T18-kamppailut käytiin turnausmuotoisesti kaksinkertaisina sarjoina, T21 yksinkertaisena sarjana.

16-vuotiaiden ottelut olivat jännittäviä viimeiseen turnaukseen asti, kun mikään joukkue ei ollut vielä varmistanut paikkaansa SM-sarjassa. Classic sinetöi nousun 18-vuotiaiden puolella viimeistä edellisessä turnauksessa ja 21-vuotiaissa tamperelaisten menolippu ylempään jatkosarjaan varmistui ennen viimeistä ottelua.

”Pelaajat ovat varsin sitoutuneita ja porukassa on pyörinyt vuosia junioreita, joiden unelmat ovat F-liigassa sekä maajoukkueessa. Seurassa on useampi U17- ja U19-maajoukkuenuori, tämä asettaa jo rimaa sekä vaatimustasoa korkealle”, kommentoi Jari Sokura, Classicin tyttöjen kaikkien kolmen ikäluokan joukkueenjohtaja.

”Sanoisin, että tunnollisuus ja siihen liittyvä sisäkuri positiivisessa mielessä tuo vahvan työnteon kulttuurin arkeen. Sama motivoitunut valmennus on toiminut useita vuosia näiden samojen tyttöjen kanssa F-junioreista asti.”

Sinipaidat ovat ehtineet huhkia T21-nuorten ylemmässä jatkosarjassa kaksi kierrosta, avauksessa kärkijoukkue SBS Wirmo/TPS vei voiton Mynämäellä luvuin 6–4, viime maanantaina tamperelaiset murskasivat EräViikingit 5–0 kotonaan. Classicilla on 18-vuotiaiden runkosarjaa takana niin ikään kaksi kohtaamista, ensimmäinen meni SBS Wirmon nimiin niukasti 4–3, mutta seuraavaksi SSRA sai kovaa kyytiä Kaukajärvellä numeroin 8–1.

”Hyvät tulokset peleissä tulevat treenien kautta, mitään oikoteitä ei ole. Taululle ei piirrellä hienoja taktiikoita ja toteuteta niitä robottina. Jokainen osaa syöttää ja liikkua, suojata ja liikkua, hoidella syötöt lavasta lapaan sekä hyökkäysalueella tuet kuntoon. Jatkuvalla toistolla tytöt oppivat tekemään pääosin oikeita ratkaisuja ottelutilanteissa. Näillä eväillä pallo on pelistä toiseen noin 70–80 prosenttia meidän hallussa”, vakuutti Sokura.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut