Pälkäneen porukka takoi historiaa kukistamalla Rantaperkiön Iskun – ”Tämä on lentopallon suola ja kerma”

Teemu Kuuselan (11), Jonne Haaviston (2) ja Vili-Valtteri Helpin (7) Luja-Lukko nappasi kauden avausvoittonsa Iskun kustannuksella isänpäivänä.

18.11. 19:01

Lentopallo

Kaikki valttikortit oli pedattu pyhänä Rantaperkiön Iskun käteen kauden ensimmäisessä Pirkanmaan derbyssä, mutta Luja-Lukko pystyi tulemaan syvästä kuopasta tiukkaan taistoon ja lopulta historiansa maukkaimpaan ykkössarjavoittoon. Pälkäneen kokoonpano kypsytti Iskun 128-päisen kotiyleisön edessä lukemin 3–1 (27–25, 21–25, 25–21, 25–23).

Tämä oli pienelle Lukolle iso päivä useastakin syystä. Ensinnäkin Lukko päihitti takavuosien mahtiseuran ensimmäisen kerran koskaan. Toiseksi isännillä oli kova työ itsensä kokoamisessa lauantain sulamisen jälkeen. Tuolloin pälkäneläisryhmä menetti neljännessä erässä 24–19-johtonsa Kuortaneella ja taipui tappioon hukattuaan peräti kahdeksan eräpalloa.

Lukko-ikoni Reko Käenniemen paha loukkaantuminen lauantaina toi lisämurheensa. Rekon jalka petti vauhdinottotilanteessa ja diagnoosi oli tylyäkin tylympi: akillesjänne poikki. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Käenniemen tämän kauden pelit on pelattu.

Kun Iskun nuorekas kokoonpano saapui Kostia-areenalle levänneenä sekä nälkäisenä, isäntien kanttia mitattiin toden teolla. Taustalla olivat kunnon romahtamiset Oulun Kiskoa sekä Kuortanetta vastaan, joten moni pelkäsi varmasti pahinta ja aiheesta.

Mutta tällä kertaa Pälkäneen porukka ei taipunut, ei edes pahaenteisen kakkoserän lopun jälkeen, jolloin kotijoukkue ryhtyi peippailemaan ja rullailemaan, kun haettiin voittajaa. Siitä ei hyvää seurannut.

Tahti muuttui isäntien palattua pitkältä paussilta. Lukko huhki varsinkin ratkaisupalloissa päättäväisesti ja hoiteli homman. Kannattajat yleisössä suorastaan villiintyivät, kun Teemu Kuusela täräytti ottelupallon Iskun kenttään.

”Hallissa ja kentällä oli hyvää mökää. Tämä on lentopallon suola ja kerma. Tunne vei minua mukanaan niin vahvasti, että sain taas kortin isänpäivän kunniaksi. Edellinen tuli 2018, silloin punaisena”, Lukon otteluvalmentaja Petteri Miettinen tunnelmoi taiston tauottua. Nyt kortin väri oli keltainen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut