Ferrari Challenge EM-sarjan pronssin uusinut Luka Nurmi päätti kautensa MM-finaalin neljänteen sijaan

”Kilpailukausi oli kokonaisuudessaan vaikea. Vaikka kuinka tehtiin töitä auton kanssa, niin sitä ei saatu sopimaan minulle entuudestaan tuntemattomille radoille. Vaikeuksien myötä EM-pronssi tuntuu voitetulta mitalilta”, kertoi 18-vuotias Luka Nurmi.

5.11. 15:53

Rata-autoilu

Tamperelainen Luka Nurmi juhli lokakuun viimeisenä lauantaina Italian Imolan F1-radalla uransa toista Ferrari Challenge EM-sarjan pronssia ja seuraavana päivänä hän paketoi kaksivuotisen projektinsa MM-finaalin neljänteen sijaan.

Viime kaudella Italian Mugellossa Luka starttasi MM-finaaliin paalulta ja pysytteli keulilla lähdöstä aina maalilipulle asti. Täsmälleen samanlaiseen suoritukseen viiletti nyt ranskalainen Thomas Neubauer. Nurmi onnistui tekemään näyttävän ohituksen entisestä Formula 1 -kuljettajasta Adrian Sutilista nousten vitossijalta neljänneksi.

Vaikka mitali jäi sunnuntaina ainoastaan 2,5 sekunnin päähän, Nurmi oli erittäin tyytyväinen kahden vuoden aikana saavuttamaansa kahteen EM-pronssiin sekä yhteen MM-kultaan.

”Kun tämä Ferrari Challenge -projekti käynnistyi, teimme kaksivuotisen suunnitelman EM-mitalin ja MM-tittelin saavuttamiseksi. Ne tavoitteet täyttyivät jo vuosi sitten ja sen myötä nyt hyvästellään kyseinen sarja ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Se on kuitenkin varmaa, että vuonna 2023 minulla on ylioppilaskirjoitukset sekä varusmiespalvelus edessäni. Nämä kaksi asiaa asettavat raamit tuleville suunnitelmille”, kommentoi Luka.

Ferrari Challengen maailmanmestariksi ajoi tällä kertaa siis Thomas Neubauer, joka voitti kuluneella kaudella lisäksi GT World Challenge Endurance EM-sarjan mestaruuden.

Ferrari Challengen tuore Euroopan mestari, ranskalainen Doriane Pin pokkasi viikonloppuna myös MM-pronssimitalin ja hänen uransa tulee jatkumaan GT3-autojen parissa naisvaltaisessa Iron Dames -tiimissä.

Nurmenkin haaveena on nousta ajamaan GT3-taistoissa, joissa Espoon Konsta Lappalainen nappasi kaudella 2022 pronssia sekä GT World Challenge EM-sarjassa että erittäin kovatasoisessa ADAC GT Masters -ratasarjassa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut