Vehmaisten porukasta kasvoi kylän kurko, joukkue on Tampereen ainoa miesten valtakunnallisessa futsalissa

Vehmaisten Urheilijoiden Kalle Hasa (edessä) ja FC Rauman Vilho Kilpeläinen ottivat yhteen Kaupissa viime lauantaina tiukoin loppuluvuin 5–4.

21.10. 22:10

Futsal

Vehmaisten Urheilijat on tällä kaudella Tampereen kiistaton ykkösjoukkue miesten futsalin saralla, kun moninkertainen Suomen mestari Ilves putosi kehnon viime kevään päätteeksi kakkosdivariin ja vielä kaudella 2020–21 liigassa pelannut PP-70 luopui syksyn koittaessa yllättäen sarjapaikastaan Ykkösessä ja lopetti edustusryhmänsä toiminnan.

Tuo päätös ropisi Vehmaisten laariin mukavasti, sillä useampikin PP-70:n profiilipelaaja koki luontevana siirtyä vanhastaan tuttuun porukkaan. Kun mukaan tuli vielä pari kaveria liigasta, eikä lähtijöitä ollut, joukkue on nyt selvästi vahvempi kuin koskaan ja kokoonpanolla on oivat mahdollisuudet parantaa viime kauden neljättä sijaa sarjataulukossa. Vehmaisten ylpeyden johdossa jatkavat Janne Malmi vastuuvalmentajana sekä Otso Lepomäki jojona.

Ykkösen syksyä on kaksi kierrosta takana ja VehU on avannut urakkansa komeasti kahdella täydellä pistepotilla. Ensimmäisellä kierroksella HIFK kaatui Pirkkolassa lukemin 3–4 ja viime viikonloppuna tamperelaiset harjasivat kotivoiton FC Raumasta numeroin 5–4.

Raumaa vastaan isännät olivat kuskin paikalla koko ensimmäisen erän ja siirtyivät tauolle lupaavassa 3–1-johdossa. Kaupin kopissa kotijoukkueen ajatukset taisivat siirtyä jo odotettavissa olevaan saunailtaan ja vahvalla asenteella kentälle palanneet vierailijat päästettiin taistoon mukaan.

Oman mausteensa soppaan toivat ihmetystä ja protestointia aiheuttaneet vihellykset, joiden vuoksi VehU:n virhetili täyttyi ja pallo vietiin kahdesti kymmenen metrin pilkulle. Jälkimmäisestä upposi tasoitus, näin taululle napsahti numeroiksi 4–4. Isäntien sankariksi nousi Otto Keränen, joka paukutti hienon kamppailun päätteeksi voittomaalin ajassa 36.40.

Sarjan kärkikolmikko vaanii tällä hetkellä tasapisteissä, PJK piikkipaikalla, JoSePa kakkosena ja Vehmaisten porukka seuraavana. VehU:n koitokset jatkuvat ensi sunnuntaina Toijalassa tulokas TP-49:n vieraana kello 15.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut