Luka Nurmi jätettiin ilman palkintoja Italiassa, Ferrari-sarjan Euroopan mestaruus varmistui Ranskaan

Ferrari Challengen hallitseva maailmanmestari ja EM-pronssimitalisti Luka Nurmi voi vielä toistaa saman tempun kuluvalla kaudella

15.10. 16:33

Rata-autoilu

Englannin Silverstonessa autourheilu-uransa toisen Ferrari Challenge EM-ratasarjan mitalin syyskuun puolella varmistanut 18-vuotias tamperelainen Luka Nurmi jäi kauas tavoitteistaan Italiassa ajetussa sarjan kuudennessa viikonlopussa 8.–9. lokakuuta.

Sarjan ainoa suomalaiskuski sekä hallitseva maailmanmestari tuli Mugellon mittelöissä lauantaina palkintokorokepaikkojen ulkopuolelle viidenneksi ja sunnuntaina neljänneksi. Vaikka pistesijoitukset olivat lohdulliset, suoriutui hopeamitalia kohti viilettävä belgialainen John Wartique kumpanakin päivänä Lukaa paremmin.

”Vuosi sitten poistuin Mugellosta MM-titteli taskussa ja toiveikkain mielin tulin tänne ajamaan. Nyt kuitenkin hitaammat kanssakilpailijat olivat tiellä aika-ajoissa ja heitä väistellessä jouduin tyytymään kuudenteen ruutuun. Lisäksi kun kummassakin kisassa turva-auto vieraili useasti radalla, niin mahdollisuudet palkintokorokkeelle kariutuivat käytännössä huonoon lähtöpaikkaan”, Nurmi harmitteli.

”Minulla on kolme viikkoa aikaa keittää kuuluisaa käärmekeittoa ja löytää parempaa vauhtia Italian Imolassa ajettavaan MM-finaaliin. EM-sarjassa pronssimitali on jo varmistunut, joten nyt yritetään löytää rentoutta sekä luottamusta kauden päätapahtumaa ja Ferrarin vuosittaista suurta juhlaa kohden.”

”Toisaalta jälleen nähtiin, että 25 auton lähtöruudukossa on kyllä päästävä eturiviin, siten olisi mahdollisuus voittaa, joten aika-ajot tulevat nousemaan myös Imolassa isoon rooliin”, tuumasi Luka.

Kuluvaa EM-kautta hallinnut ranskalainen Doriane Pin puristi Mugellossa kahdesti kolmospallille varmistaen Ferrari-sarjan Euroopan mestaruuden vahvalla 37 pisteen etumatkalla, kun jäljellä on vielä kaksi osakilpailua.

John Wartique sijoittui lauantaina juuri Nurmen edelle neljänneksi ja vei sunnuntaisen voiton myötä EM-hopeamitalin 25 pisteen päähän Lukasta. Maailmanmestaruustaiston osalta mitään ei toki vielä menetetty, tekihän tamperelainen kuljettaja sensaatiomaisen tempun viime kaudellakin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut