Oriveden rallilupaus Konsta Saarinen yllätyskalustolla kauden päätökseen – ”En olisi osannut haaveillakaan, että pääsen tähän tilanteeseen”

Konsta Saarinen vierellään Skoda Fabia R5, jonka ratissa nuorukainen osallistuu viikonloppuna SM-sarjakauden päättävään Kouvolan osakilpailuun.

30.9. 8:00

Ralliautoilu

Harvoin jos koskaan on kotimaisessa ralliautoilussa nähty nuoren kuskin osalta yhtä nopeaa nousua uralla eteenpäin, jonka 17-vuotias orivesiläinen Konsta Saarinen on suorittanut. Toissa kaudella Konsta ajoi vielä nuorten SM-tasolla ja viime vuonna yleisen Suomen mestaruussarjan pikkuluokassa SM5:ssa.

Tamperelaista PR-Racingia edustava lupaus tekee nyt uransa suurimman harppauksen, kun kauden viimeiseen osakilpailuun Konstalle tarjoutuu mahdollisuus lähteä pääluokka SM1:n huippukalustolla. Saarinen sekä kartanlukija Joni Mäkelä kiitävät tulevana viikonloppuna Kouvolan SM-rallissa Co-Motorsportin Skoda Fabia R5 -menopelillä.

"Olin saanut tiimiltä aiemmin teknistä apua etuvetoiseen autooni, mutta tilaisuus kilpailla tehdastekoisella ralliautolla tuli itsellenikin yllätyksenä", kiitteli Konsta, jolla on takanaan syyskaudelta kaksi kilpailua nelivetoisella kalustolla, mutta nuo kokemukset ovat tulleet tuotantoautolla.

"Ajollisesti ne rallit menivät hyvin, joka auttoi paljon siihen, että nyt saatiin huippukalusto alle. Tämä kausi aloitettiin SM4-luokassa, enkä olisi osannut haaveillakaan, että pääsen tähän tilanteeseen", pirkanmaalainen myönsi. Saarinen tutustui Skodaan sekä uusiin MRF-renkaisiin viime sunnuntaina. Lyhyt testirupeama laittoi nuoren miehen kasvot leveään hymyyn.

"Kaikesta huomaa, että kyseessä on aito kilpuri. Ajo tuntui helpommalta, vaikka vauhtia ja suorituskykyä on paljon enemmän kuin tähän asti. Täytyy yrittää pitää malttia matkassa, vaikka kuinka riittäisi menohaluja”, Konsta kommentoi.

”SM1-luokan kärjessä mennään tunnetusti aivan maailmanluokan vauhtia. Yritetään kiusata sellaista ryhmää, joka ajaa siinä viitossijan nurkilla."

Rallin SM-sarjan historiassa Konsta on vasta toinen kuljettaja, joka pääsee erikoisluvalla 17-vuotiaana nelivetoisella autolla osallistumaan pääluokka SM1:een. Se ensimmäinen poikkeustapaus oli muuan Kalle Rovanperä kaudella 2017.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut