Ilveksen nuoret nousivat SM-sarjan keulille nollaamalla Kaarinan Pojat kärkikamppailussa

Alle 20-vuotiaiden SM-sarjaa johtavien keltapaitojen kovimpana tykkinä komeilee Lauri Orava (edessä) saldonaan kaikkiaan kahdeksan osumaa kuudessa ottelussa.

21.9. 17:43 | Päivitetty 21.9. 18:25

Jalkapallo

P20-nuorten SM-kauden kärkikamppailussa Ilves haastoi Kaarinan Pojat komeasti vieraskentällä viime lauantaina. Tärkeät täydet pisteet ropisivat lopulta tamperelaisten laariin selvin luvuin 3–0 (1–0), samalla tupsukorvat kipusivat KaaPon ohi sarjataulukon ykköspallille, kun urakkaa on kolme kierrosta jäljellä.

”KaaPo aloitti täysillä ja kovaa. Ensimmäiset 15 minuuttia olivat hankalia meille, mutta pojat ottivat tilanteen fiksusti ja rauhallisesti. Avausmaalin jälkeen ottelu siirtyi enemmän meidän hallintaan, tosin taisto oli tiukkaa”, kommentoi Ilveksen vastuuvalmentaja Marco Baruffato.

Ilves selvisi Kaarinan rynnistyksestä ja siirtyi 1–0-johtoon 16. minuutilla Akusti Jalasvaaran täysosumalla. Lauri Orava upotti seuraavat kaksi kaappia, ensin tunnin kohdalla sekä lopullisen niitin 77. minuutilla.

”Toisella jaksolla meille olisi voinut tulla enemmänkin maaleja, mutta se viimeinen syöttö tai kosketus jäi välillä uupumaan. Kotijoukkue rakensi vastahyökkäyksiä pitkistä palloista ja sai vaarallisia paikkoja useista erikoistilanteista, meiltä taas nähtiin pallonhallintaa sekä hienoa boksipuolustamista”, kertasi Baruffato.

”Nyt on aika hyvä tilanne, kun ollaan kahden pisteen etumatkalla kärjessä, mutta mitään ei olla vielä voitettu. Mennään eteenpäin peli kerrallaan.”

Oikaisu kello 18.23: Korjattu Kaarinan Poikien nimi. Joukkuetta kutsuttiin jutussa aiemmin virheellisesti Kaarinan Palloksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut