Mansen pojat onnistuivat tasoittamaan Superpesiksen pudotuspelit – ”Monella olisi laskenut leuka ja räpsät alaspäin”

Joakim Tuuli ja muut manselaiset juhlivat voittoa Veteli Pesiksestä maanantaina lukemin 2–1 (6–3, 3–5, 0–0, 5–4). Tuuli on noussut kauden aikana pienemmästä sisäpeliroolista kantamaan kotiutusvastuuta jokerilyöjänä.

25.8. 18:05

Pesäpallo

Manse PP:n poikien Superpesiksen ryhmä on raivannut tiensä puolivälieriin. Sarja ratkaistaan kahdella voitolla ja Vetelissä torstaina 18. elokuuta käyty ensimmäinen koitos päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen isäntien nimiin lukemin 2–0 (2–1, 3–1). Toinen osa nähtiin viime maanantaina Kaupin stadionilla ja siitä muodostuikin melkoinen jännitysnäytelmä.

Manse asteli kentälle tarmoa puhkuen ja takoi ensimmäisen vuoroparin aloittavalla 4–0-johdon. Veteli vastasi kahdella juoksulla, joten taululla loistivat numerot 4–2. Isännät jatkoivat sisävuorossaan samaa iloista lyöntipeliä kasvattaen kaulan lukemiin 6–2. Jatkossa ulkopeli tarkentui molemmilla kokoonpanoilla. Vetelin kavennus neljännen tasoittavalla ei riittänyt, Manse nappasi avausjakson 6–3.

Toinen jakso oli kuumien torikokousten sävyttämä, tästä vierailijoiden pelinjohtaja Kari Kleemola sai myös varoituksen tuomaristolta. Numerot menivät tällä kertaa Vetelille 5–3, joten seuraavaksi edettiin supervuoroon, joka jäi lopulta molemmilta juoksuitta.

Kotiutuslyöntikilpailussa vierailla oli aloittava vuoro. Vimpelin riveissä miesten Superpesiksessäkin pelaava Aleksi Lassila löi ensimmäisenä ja takakentän puhkaisu tuotti kaksi juoksua taululle, Lassilan kiertäessä itse kunnarin. Kun tämän jälkeen Lauri Vihriälä kotiutti Veeti Kortehiston, kahden lyöjän saldona seisoi kolme juoksua ja moni luuli kamppailun jo ratkenneen. Toisin kuitenkin kävi.

Loput kolme Vetelin paria eivät lisää juoksuja lyöneet, joten tamperelaiset pääsivät tasoittavalleen. Neljä ensimmäistä paria tehtaili kaksi juoksua ja katseet kääntyivät lukkari Roope Rintalaan, joka laittoi merkistä pallon maihin ja kuten monesti paineessa käy, pallo ei tarttunut räpylään. Näin tilanne oli 3–3 ja mentiin toiselle kierrokselle.

Vieraiden kolme lyöjää saivat yhden juoksun aikaan ja isäntien tasoittavalla Joel Helimo oli päättänyt, että kolme tuntia ja 20 minuuttia pesistä riittää lyöden uskomattoman leikkurin kolmosrajaan. Onni Kaski kirmasi kotiin, Helimo kiersi puolestaan kunniaa tuoden voiton Manselle.

"Todella tyytyväinen olo, että onnistuimme esittämään kovassa paikassa tähänastisen kauden parasta pesistä. Vetelin-reissun jälkeen jäi kyllä tunne, että teimme oikeita asioita ja pienillä tarkennuksilla pystymme voittamaan heidät”, kertoi Mansen pelinjohtaja sekä valmentaja Markus Wirzenius.

”Ottelun isoin onnistuminen nähtiin vasta kotiutuskisassa. Vastustajan ensimmäinen pari löi heti kunniajuoksun, tässä kohdassa monella olisi laskenut leuka ja räpsät alaspäin, mutta osoitti joukkueen suuruutta, että jatkoimme peliä kuin mitään ei olisi tapahtunut.”

Sarjassa puntit menivät siis tasan 1–1, joten välieriin etenijä ratkaistaan Vetelissä perjantaina 26. elokuuta kello 17.30 alkaen. Mitali vanhimpien poikien sarjasta olisi Tampereella harvinaisuus, edellinen tuli 1930-luvun alkupuolella.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut