Sarjapaikastaan taistelevat Tampereen naiset kukistivat kotikentillä Kakkosen kärkipään kokoonpanot

Rosa-Maria Sirenin (edessä) TPV sinnittelee edelleen viimeisen putoajan paikalla sarjataulukon yhdeksäntenä kolme pistettä Kaisa Kallion TKT:ta perässä.

18.8. 12:39

Jalkapallo

Tamperelaisten joukkueiden taisto naisten Kakkosen häntäpäässä sai paljon kaivattua lisäpuhtia, kun sekä TKT että TPV ylsivät tärkeisiin kotivoittoihin viime viikon kierroksella.

Kisatovereiden siniharmaat onnistuivat kaatamaan sarjakolmosen Härmän torstaina Kaupissa luvuin 3–2 (1–1) ja Pallo-Veikkojen punapaidat kukistivat sarjanelosen KaaPon Lamminpäässä lauantaina numeroin 3–1 (2–1).

”Alussa vähän ihmeteltiin vastustajan fyysistä, target-tyyppistä rakentelua ja siinä oltiin hiukan lähtötelineissä. Saatiin kuitenkin hommaan järkeä ottelun edetessä ja löydettiin lääkkeitä Härmän kaksinkamppailupelaamiseen. Kova kohtaaminen”, kommentoi TKT:n päävalmentaja Teemu Järvinen.

”Ennakkoon puhuttiin, että peliä täytyy pitää leveänä ja koetetaan haastaa Härmän puolustusta juoksemalla, ettei tarvitse jäädä painimaan keskustaan. Tämä alkoi ajoittain toimimaan vastustajan vahvan alun jälkeen, maalitkin tulivat sitä kautta. Varsinkin laitahyökkääjien ja hyökkääjien työskentely ylöspäin oli tärkeää.”

Hämeenlinnan ryhmä upotti koitoksen avausosuman jo toisella minuutilla, mutta seuraavat kolme kaappia menivät tamperelaisten nimiin Emma Rantamaan onnistuessa kerran ja Tiia Ala-Hakunin kahdesti.

”Loppua kohden Härmä puristi tiukkaa painetta, mutta kentälle annettiin kaikki mitä irti lähti. Pelattiin fiksusti, pakka pysyi tiiviinä, iskettiin vastaan, kun sen paikka oli. Tästä iso kiitos keskikentän sekä puolustuksen taistelulle. Ei ehkä kauneinta tekemistä lopussa, mutta tällä kertaa tehokasta”, tuumasi Järvinen.

TPV:n maalareina toimivat puolestaan kapteeni Niina Huotari komealla tuplalla sekä välissä Kaarinan Pallon verkkoja heiluttanut Essi Vilonen. Vierailijoiden ainokainen nähtiin juuri ennen puoliaikaa.

”Tosi hyvä voitto meille, olimme pelissä sisällä heti alusta asti. Esitimme avausjaksolla ajoittain fantastista jalkapalloa ja hallitsimme tapahtumia selvästi. Tehtyjen lisäksi tullut ottelun upein maali liputettiin paitsioksi”, kertasi punapaitojen päävalmentaja Mikko Lepistö.

”Joukkue näytti tiiviiltä ja tekeminen helpolta. Pitää mainita, että olimme liikkeellä erittäin kovalla kokoonpanolla, mutta myös moni koko kauden riveissä mukana ollut pelasi nyt kauden parhaan ottelunsa.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut