Mansen pojat etenivät Superpesiksen pudotuspeleihin kotitrilleristä – ”Loppu oli komeasti toteutettu suunnitelma”

Mansen riemu repesi Kaupin stadionilla, kun haastajaksi saapunut Imatran Pallo-Veikot joutui taipumaan supervuorossa.

18.8. 2:15

Pesäpallo

Poikien Superpesiksen pudotuspelien toisen karsintaottelun avausjakso noudatteli pitkälti Imatralla nähtyä koitosta, tosin tällä kertaa oli Imatran Pallo-Veikkojen vuoro viedä jakso niukasti. Jatkosarjan ensimmäisen osan Manse PP nappasi nimiinsä numeroin 1–0 (3–2, 3–3).

Kaupissa Mansen kotistadionilla torstaina 11. elokuuta käydyn taistelun avannut vuoropari tasattiin 1–1, mutta toisella vuorolla vieraat pääsivät karkaamaan 3–1-johtoon isäntien pienellä avustuksella. Jakson loppuun saatiin tiukka tilanne, kun Mansen Joel Helimo tykitti pallon takaa läpi suojaverkkoihin, mutta saaliina oli vain yksi juoksu kahden palon kera.

”Itselläni oli koko ajan tunne, että teimme ensimmäisellä jaksolla oikeita asioita. Kopissa tärkein viesti olikin, että jatketaan samalla tavalla, mutta tehdään kaikki vielä napsun verran paremmin. Nyt ei kannattaisi säästellä, vaan jättää kaikki kentälle”, kertoi Mansen luotsi Markus Wirzenius.

Toiselle jaksolle isännät lähtivät sisävuorolla saaden heti tärkeät juoksut aikaan, kun hanat aukaisi lyöjäjokerina loistanut Joakim Tuuli. Samalla Mansen otteet rentoutuivat selvästi ja tulosta alkoi sataa laariin.

Kolmannen aloittavalla kotijoukkue onnistui lyömään vaihtotilanteissa kahdesti läpi, kun Roope Rintala puhkaisi kakkosrajan sekä parin lyöjän jälkeen Tino Heikkilä teki saman tempun kolmospuolelta. Jakso kirjattiin tamperelaisten 9–1-voittoon.

”Meillä on todella vahva sekä laaja sisäpelimateriaali, kun homma aukeaa. Ollaan puhuttu koko kausi, että joukkueessa ei ole supertähtiä, joiden pitää yksinään kantaa vastuuta, vaan koko ryhmän voimin operoidaan ja jaetaan vastuu onnistumisista. Tämä konkretisoitui toisella jaksolla hienosti”, kommentoi pelinjohtaja Wirzenius.

Pudotuspelien karsinnoissa Mansen pojille ratkaisevan kotiutuksen taituroi Matias Paananen, Imatran lukkarina tiukassa paikassa toimi Pietu Vesterinen.

Imatra aloitti supervuoroparin sisältä ja kaivoi palottoman ajolähdön päälle vahvalla ykköskärjellään. Isäntien ulkokenttä kesti kuitenkin painostuksen ja tuloksena oli kolme paloa kotipesään. Mansen pojat saapuivat päättäväisenä lyömään huiman kannustuksen saattelemana.

Ykköskärki Onni Kaski, Eetu Heiniluoma, Tino Heikkilä täytteli pesät ja numerolla neljä pelannut Matias Paananen onnistui kotiuttamaan nätillä näpillä Kasken turvallisesti kotiin, näin Mansen juhlat pääsivät alkamaan voittoluvuin 2–1 (2–3, 9–1, 1–0).

”Imatralla huomattiin, että vastustaja pelaa takatilannetta todella lähellä, joten emme päässeet käyttämään nopeuttamme hyödyksi kotiutuksissa”, kertasi Wirzenius.

”Haimme pitkin ottelua paljon läpilyöntejä reunoilta, jotta kun kamppailua ratkaistaan, niin vastustajan kulmapelaajat eivät voi juosta uhkarohkeasti näppeihin. Taiston loppu oli siis komeasti toteutettu suunnitelma, johon jokainen oli sitoutunut.”

”Meillä on nuori joukkue, jolle tällaiset pelit ovat uutta ja se näkyi tässä sarjassa. Hienoa tosin huomata, miten pojista alkaa tulemaan pikkuhiljaa jätkiä. Supervuorossa etenkin esiintyi henkisesti vahva joukkue, joka tiesi miten homma hoidetaan kotiin.”

Poikien Superpesiksen puolivälierät alkavat Mansen osalta torstaina 18. elokuuta Veteli Pesiksen eli Vimpelin Vedon junnujoukkueen vieraana Ruohopatin kentällä kello 17.30.

Pudotuspelit jatkuvat ensi maanantaina Kaupissa kello 16.30 ja kun sarja käydään paras kolmesta -systeemillä eli välieräpaikka ratkaistaan kahdella voitolla, mahdollinen kolmas kamppailu on ohjelmassa perjantaina 26. elokuuta taas Vetelin vieraana kello 17.30.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut