Trialin EM-sarjan tulokkaalle Samuel Jääskeläiselle kelpo tulos Mansaaren kilpailussa – ”En ole koskaan ajanut kallioilla, joissa pito on noin kova”

Ensimmäistä kauttaan nuorten EM-sarjassa kilpaileva Samuel Jääskeläinen taituroi 13. sijalle Mansaarella.

14.8. 12:54

Trial

Nuorten EM-sarjakauden kolmas kisa ajettiin sunnuntaina 7. elokuuta legendaarisissa maisemissa Englannin ja Irlannin välisellä merialueella sijaitsevan Mansaaren rannikolla. Suomen ja Hämeen Moottorikerhon kuljettajalle Samuel Jääskeläiselle osui nyt hänen vahvin sijoituksensa sarjassa, kallioiden tiukka pito suurimpana yllätyksenä.

Irlanninmeren tuulisissa olosuhteissa käyty mittelö ei ollut yhtä rankka koettelemus kuin edelliset auringon paahteessa huhkitut osakilpailut Espanjassa ja Ranskassa. Jaksojen fyysinen vaatimustaso teki urakasta kuitenkin rasittavan sekä kuskeille että kalustolle.

Samuelin suorittaminen vaikutti varmalta ja alkukautta vaivannut pieni huolimattomuus oli tällä kertaa poissa. Käyntivika pyörässä pilasi SM-joukkuekilpailun edellisenä viikonloppuna Nokialla, vian selvittämiseen tarvittiin asiantuntemusta oman kerhon taitureilta. Tämä ei aiheuttanut epävarmuutta ja luotto TRRS-merkkiin säilyi lujana.

Kroppaansa likoon laittava Jääskeläinen ei selvinnyt nytkään kolhuitta. Puujalan saanut 19-vuotias vakuutti, ettei sillä ollut merkitystä tuloksen kannalta. Samuelille ei tullut vielä aivan nappisuoritusta, mutta ajo sujui nousujohteisesti, kolmas kierros oli paras. Loppusaldona 13. sija ja EM-sarjapisteet.

Pirkkalasta ponnistavan kuljettajan olemus oli Mansaaren haasteissa rennompi kuin aiemmissa osakilpailuissa. Kolmen vuorokauden matka paikalle ei näkynyt kasvoilla, huumoria ja naurua heilui ilmassa Samuelin tervehtiessä muita osallistujia varikkoalueella. Myös tuntuma maastoon miellytti ja meno maistui. ”Pito oli yllättävän hyvä. En ole koskaan ajanut kallioilla, joissa pito on noin kova ”, kommentoi Samuel innostuneena.

Jääskeläisen tiimi jatkaa taivaltaan kohti Skotlantia, missä käydään sarjan seuraava koitos. Matkalla valmentaja, kuski ja managerin virkaa hoitava isä katselevat videoita sekä analysoivat suorituksia. Loppukautta ajatellen ajon tasaisuutta on edelleen hiottava. Isojen, viiden pisteen virheiden vaikutus kasvaa ja sitä varten on treenattava tehokkaasti myös reissun päällä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut