TPV nousi vihdoin pois Kakkosen jumbosijalta, TKT:n naiset pykälän edellä kolmen sarjapisteen päässä

Vivia Salosen (vas.) ja Eerika Paavolan TKT sinnittelee tällä hetkellä Kakkosen kahdeksantena sekä Elisa Ilotun ja Esra Erdenin (oik.) TPV ensimmäisen putoajan paikalla yhdeksäntenä.

7.8. 22:30

Jalkapallo

TKT nappasi kauden toisen voittonsa naisten Kakkosessa kukistamalla TPS/2:n vieraissa lauantaina 30. heinäkuuta lukemin 3–1.

Kisatoverit pamautti otteluun salama-alun kirmaten 2–0-johtoon jo kuuden minuutin kohdalla Vivia Salosen sekä Janica Peltomaan osumilla, eivätkä turkulaiset saaneet karkulaisia enää kiinni. Siniharmaat vahvistivat samalla asemiaan sarjan kahdeksannella sijalla.

”Lähdettiin matkaan hieman kapealla kokoonpanolla, mutta TPS oli vielä ohkaisemmalla liikkeellä ja tuo näkyi kentällä. Etukäteen oli tiedossa, että siellä on muutama varsin nuori pelaaja vastassa, joten pyrittiin luomaan painetta heidän puolustukselle ja tämä tuotti kaksi maalia heti alkuun. Voittajasta ei ollut sen jälkeen epäselvyyttä”, kommentoi TKT:n päävalmentaja Teemu Järvinen.

”Hyvin pystyttiin pitämään pallo hyökkäysalueella omalla joukkueella ja luomaan pitkiä syöttöketjuja. Saatiin selvä pallokontrolli sekä onnistumisia maalinteossa, mukavampi lähteä syyskierroksen otteluihin, kun on kaivettu itseluottamusta ylöspäin. Tärkeät pisteet niin henkisesti kuin sarjataulukon kannalta.”

TPV onnistui puolestaan saalistamaan kauden avauspisteensä kaatamalla Liedon Pallon kotikentällä Lamminpäässä samana lauantaina luvuin 4–1. Punapaitojen sankariksi nousi hattutempullaan kapteeni Niina Huotari.

”Koko kauden jatkuneiden pienten kokoonpanomurheiden kautta ollaan jouduttu säätämään pelaamista valtavasti. Nyt lyötiin linjat lukkoon, niillä mennään syteen tai saveen. Alku tälle oli lupaava”, tuumasi TPV:n luotsi Mikko Lepistö taiston tauottua.

”Vieläkään emme olleet aivan parhaimmillamme, mutta saimme nostettua tehokkuutta merkittävästi ja paikkojen luominen oli parempaa. Käytimme kenttää hyvin hyödyksi ja uskon sen olevan voittamisen salaisuus meille jatkossakin. Pelaajille voitto teki erityisen hyvää.”

Jotain punapaitojen paletissa loksahti vielä enemmän kohdalleen Härmää haastamassa Hämeenlinnassa viime keskiviikkona, kun tamperelaiset taistelivat 2–2-tasapelin sarjan kärkipään ryhmää vastaan.

Tiukan koitoksen avausmaalin upotti vierailijoiden Venla Meronen ja joukkuetoveri Elina Turja teki riemukkaan tasoituksen 85. minuutilla. Pistejaon myötä TPV kipusi vihdoin jumbosijalta ohi Liedon taulukon yhdeksänneksi.

Lauantain vastustajat olivat kuitenkin liian kovaa seuraa sekä TPV:lle että TKT:lle. Sarjajohtaja Espoon Palloseura tyrmäsi punapaidat Lamminpään nurmella maalein 9–1 ja kakkospallilla kärkkyvä Musan Salama päihitti siniharmaat Porissa numeroin 4–2.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut