Ferrari-sarjan tamperelainen kuljettaja Luka Nurmi kauden parhaassa iskussa Hockenheimin radalla

Luka Nurmi (edessä) viiletti viime viikonloppuna Saksan osakisoissa kakkoseksi ja kolmoseksi pitäen nyt Ferrari Challengen EM-sarjan pronssisijaa.

29.7. 8:00

Rata-autoilu

Saksassa Hockenheimin GP-radalla 23.–24. heinäkuuta ajetussa Ferrari Challenge EM-sarjan neljännessä viikonlopussa Luka Nurmi saavutti kautensa tähän mennessä parhaimman potin ja poistui varikolle kaksi palkintokorokesijoitusta taskussa.

Ison pistesaaliin myötä 18-vuotias tamperelainen on edelleen tukevasti mukana kauden mitalikamppailussa, kun jäljellä on kuusi osakilpailua.

Tanskalaista Formula Racingia edustava suomalaiskuski jäi aika-ajoissa niukasti kakkosruutuun ja vaikka Nurmi pystyi kummassakin lähdössä haastamaan sarjan selvässä johdossa kiitävän Ranskan Doriane Pinin, tamperelaisen kohtaloksi koituivat renkaiden nopea kuluminen sekä tuomariston varoitukset ratarajojen rikkomisista.

Luka sai silti kutistettua lauantaisen hopea- sekä sunnuntain pronssisijan turvin tällä hetkellä yksitoista pistettä häntä edellä kakkosena majailevan belgialaisen John Wartiquen etumatkaa.

”Erityisen tyytyväinen olen lähtöihini ja siihen, että nyt tiimimme nousi ajamaan voitoista. Nousujohteinen vauhti tarkoittaa sitä, että tulevissa osakisoissa tulemme taistelemaan tiukasti vähintään kauden hopeasta”, kommentoi Luka.

”Minulla on myös lokakuun viimeisenä viikonloppuna Italian Imolassa puolustettavana MM-titteli, joten olen äärimmäisen tyytyväinen, että alkukauden pettymysten jälkeen pystymme jälleen haastamaan sarjan kärkikuljettajat.”

Ferrari Challengen kuskien EM-urakka jatkuu Englannin Silverstonen perinteikkäällä formularadalla 16.–18. syyskuuta.

EM-sarjan viiden kärjen tilanne, kun takana on 8/14 osakilpailua:

1. Doriane Pin (FRA), 126 pistettä

2. John Wartique (BEL), 97 pistettä

3. Luka Nurmi (FIN), 86 pistettä

4. Adrian Sutil (GER), 35 pistettä

5. Max Mugelli (ITA), 29 pistettä

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut