Tarmo Kanerva ylsi historialliseen kultaan PM-kilpailuissa, sisulaisille upea kokonaispotti Islannin telineillä

Tampereen Sisun kestomenestyjä Tarmo Kanerva aloitti seuran riveissä viisivuotiaana 2005. Kuva on otettu 2020.

9.7. 20:04

Telinevoimistelu

Alkuperäisen olympialajin telinevoimistelun PM-kilpailut pidettiin viime viikonloppuna Reykjavikissa Islannissa, jossa Suomen sekä Sisun Tarmo Kanerva teki tamperelaista urheiluhistoriaa ottamalla permannon kultaa pisteillä 13,866. Tarmo saavutti Islannissa lisäksi pronssit hevoselta sekä miesten joukkuekilpailusta.

Edellisen kerran miesten sarjan PM-kultamitali Tampereen Sisulle tuli 22 vuotta sitten, kun Tarmon pitkäaikainen valmentaja Riku Koivunen vei mestaruuden paraatitelineellään renkailla. Permannon Pohjoismaiden mestaruus seuralle irtosi viimeksi 1974 Lasse Laineen juhliessa kultaa Kaukajärven kotikisoissa.

”Olen tyytyväinen permantomestaruuteen, sarja onnistui hyvin, aivan niin kuin pitikin. Hevosen pronssikin on eteenpäinmenoa, koska sain ennen kaikkea tehtyä puhtaamman sarjan kuin aiemmin”, tuumasi Tarmo.

Toinen Sisun menestyjä Patrick Palmroth sijoittui komeasti rekin hopealle pistein 13,433. Pirkkalan Pereen ja Saksan Bundesliigan suomalaistähti on pitkään rakentanut läpimurtoa kansainvälisille areenoille. Olisiko tämä rekkimitali avannut portteja jälleen pari piirua eteenpäin?

”Kilpailen keskimäärin hyvin, mutta se ei oikein riitä. Rekkisarjaan lisäsin vaikeutta ja se kyllä kannatti. Ehkä pitää olla jatkossa rohkeampi myös muilla telineillä”, kommentoi Patrick.

Patrick Palmroth (vas.) ja Tarmo Kanerva kahmivat kaulaansa kaikkiaan viisi mitalia Pohjoismaiden mestaruuskisoissa viime viikonloppuna.

Alle 18-vuotiaiden nuorten joukkuekilpailussa Suomi voimisteli omassa luokassaan kaapaten voiton lähes neljän pisteen erolla ennen Ruotsia.

Suomen joukkueen peruspilareina taituroivat Sisun Joona Reiman ja Aaro Harju, jotka sijoittuivat 6-ottelussakin mitaleille, Reiman hopealle ja Harju pronssille. Telinekohtaisissa finaaleissa Joona saavutti hopeaa permannolla, renkailla sekä hypyssä. Aaron saldoksi muodostui rekin hopea ja nojapuiden pronssi.

Sisun ja nuorten maajoukkueen valmennustiimiin kuuluvat Riku Koivunen sekä Sergey Kandlin katsovat tulevaisuuteen positiivisesti: ”EYOF- ja EM-kilpailut kesällä näyttävät, olemmeko kehittyneet Euroopan tasolla paljon vaiko todella paljon.”

”Tähänastisesta työstä iso kiitos kuuluu myös Tampereen Urheiluakatemian fysioterapeutille Eetu Autiolle, jonka ihmisläheinen panos on pitänyt pojat toimintakuntoisina niin fyysisesti kuin henkisesti.”

Kansainvälinen kausi jatkuu Euroopan nuorten olympiapäivillä Banska Bystrikassa Slovakiassa 24.–30. heinäkuuta sekä EM-telineillä Saksan Münchenissa 11.–21. elokuuta.

Sisusta EYOF:n ja nuorten EM-tapahtuman haasteisiin tarttuvat Joona Reiman, Aaro Harju sekä varamiehenä Akseli Kauma, aikuisten EM-mittelöihin matkaavat Tarmo Kanerva ja varalla Patrick Palmroth.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut