Tamperelainen Luka Nurmi jälleen palkintokorokkeella Ferrari-sarjan kisassa – ”Mahdollisuudet Euroopan mestaruuteen ovat edelleen olemassa”

Hallitseva Ferrari Challengen maailmanmestari Luka Nurmi (edessä) on kerännyt pottiinsa kuuden osakilpailun jälkeen kaikkiaan 63 sarjapistettä. ”Kaikissa kauden kisoissa teemana on ollut iso taistelu renkaiden kanssa”, kommentoi tamperelainen.

3.7. 17:14

Rata-autoilu

Aiemmin kaudella niin Portugalin Portimaon kuin Ranskan Paul Ricardin radoilla renkaiden kestävyyden kanssa paininut 18-vuotias tamperelainen Luka Nurmi tahkosi samojen ongelmien kanssa Unkarin Hungaroringillä kesäkuun puolella ajetuissa Ferrari Challengen EM-ratasarjan viidennessä sekä kuudennessa 30 minuutin mittaisessa osakilpailussa.

Lauantain aika-ajossa yleiskilpailun viidennen sekä sunnuntaina neljännen lähtöruudun napannut sarjan ainoa suomalaiskuljettaja paransi sijoitustaan kummassakin kisassa yhden pykälän verran ja paketoi näin mollivoittoisesti sujuneen viikonlopun nousemalla palkintokorokkeen kolmannelle pallille.

”Aggressiivinen ajotyylini yhdistettynä 30 asteen helteiseen keliin on ollut myrkkyä autoni renkaille ja vaikka muutin ajotapaani nyt Unkarissa, siitä huolimatta kilpailut olivat puhdasta selviytymistaistelua rengasrikkoja vastaan”, kertoi Nurmi.

”Silti 14 osakisan mittaisessa sarjassa täytyy muistaa, ettei keskeytyksiin ole varaa. Kun huomasin, että renkaistani loppui pito, yritin vain selvitä maaliin sillä sijoituksella minkä olin ehtinyt haltuuni ottamaan. Näissä tavoitteissa onnistuin ja siten on huomattavasti mukavampi lähteä viettämään pientä lomaa tietäen, että mahdollisuudet Euroopan mestaruuteen ovat edelleen olemassa.”

Ranskalainen Doriane Pin hallitsi myös Hungaroringin radalla viilettäen kahdella suvereenisella voitollaan 28 pisteen karkumatkalla kolmannella paikalla saalistavasta Lukasta. Kaksi hopeasijaa Unkarista ottanut Belgian John Wartique on 13 pistettä tamperelaista edellä. Ferrari Challenge EM-sarjan neljännen viikonlopun haasteisiin paneudutaan Hockenheimissa Saksassa 22.–24. heinäkuuta.

Ferrari Challenge Pro-luokan viiden kärki, kun takana on 6/14 osakilpailua:

1. Doriane Pin (FRA), 91 pistettä

2. John Wartique (BEL), 76 pistettä

3. Luka Nurmi (FIN), 63 pistettä

4. Adrian Sutil (FRA), 28 pistettä

5. Max Mugelli (ITA), 24 pistettä

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut