Ilveksen tytöillä kolmen koitoksen härkäviikko SM-taistoissa – ”Tiukka jakso takana ja enemmänkin pisteitä olisi voitu saada”

Helmi Rasisen Ilves (oik.) onnistui nappaamaan täyden pistepotin 18-vuotiaiden SM-sarjassa kaatamalla Erika Tönnesin (3) Hongan Rantaperkiön tekonurmella lukemin 1–0. Keltapaidat lähtivät juhannustauolle sarjan kuudennelta sijalta 1–2 ottelua muita vähemmän pelanneena.

25.6. 16:36

Jalkapallo

Tupsukorvat urakoivat kaudella 2022 nuorentuneella Ilves/2:n ja B-tyttöjen ryhmällä kolmessa sarjassa eli naisten Ykkösessä sekä 18-vuotiaiden SM-taistoissa ja Ykkösessä.

Kaikki sarjat saatiin käyntiin normaalisti huhti-toukokuussa. T18-ikäluokan SM-kausi on alkanut Ilveksen osalta verkkaisesti, minkä vuoksi ryhmä huhki ennen pientä juhannustaukoa nopeaan tahtiin kolmen ottelun paketin, jonka avaus oli PKKU:ta haastamassa keskiviikkona 15. kesäkuuta, seuraava FC Honkaa vastaan kotona sunnuntaina sekä kolmas Valtin vieraana viime keskiviikkona.

Näiden lisäksi ohjelmaan mahtui vielä vieraspeli Jyväskylän Pallokerhoa vastaan lauantaina naisten Ykkösessä sekä kaksi ottelua nuorten Ykkösessä.

SM-sarja on parin koronavuoden jälkeen tiivistynyt normaaliksi kymmenen joukkueen kokonaisuudeksi ja on siten todella tasainen tarjoten laadukkaita koitoksia. Lähes jokainen joukkue voi voittaa kenet tahansa.

"Oma tekeminen on keskiössä, eikä ajatuksen sovi antaa harhailla. Voiton jälkeen saa ja pitää olla tyytyväinen, mutta myös muistaa, että seuraavaan peliin sillä ei enää ole merkitystä”, tiivisti tupsukorvien vastuuvalmentaja Marko Nurminen.

”Juoksuvoimaa, nopeutta sekä kestävyyttä löytyy jokaiselta ryhmältä, pitää olla valmis tekemään töitä. Tasaisissa kohtaamisissa tulee puolustaa hyvin joukkueena läpi ottelun ja toisaalta ensimmäisen maalin merkitys on nyt vähän isompi."

SM-sarjan härkäviikko alkoi siis Tuusulassa PKKU:ta vastaan. Tupsukorvien kauden ensimmäinen nurmella käyty kamppailu käynnistyi vahvalla otteella, vieraat rakentelivat kelpo tilanteita, mutta eivät saaneet palloa pitseihin asti. Kesken tamperelaisten väkevän paineen PKKU iski hieman vaarattoman oloisesta tilanteesta ja onnistui pääsemään johtoon taitavalla viimeistelyllä.

Ilves kaivoi vähitellen taas otteen juonesta ja teki kärsivällisen työn ansiosta tasoituksen Olivia Mikkosen toimesta vielä ennen puoliaikaa. Toisen jakson alkupuolella vastustaja meni toistamiseen johtoasemaan hiukan huonosti puolustetun tilanteen seurauksena. Takaa-ajo tuotti tasoituksen Greta Moilasen osumalla, mutta ei enempää, joten Tuusulasta irtosi tulos 2–2.

Kolmen taiston putki jatkui aina vaarallista Honkaa vastaan. Avausjaksolla Ilveksen rakenteluvaihe toimi hienosti ja puolustuspelaaminen oli aktiivista sekä kollektiivista. Tästä huolimatta tauolle mentiin kiikarilukemissa 0–0.

"Tauolla sovittiin, että jatketaan tiukkaa puolustamista ja tarkennettiin sen suhteen yhtä tilannetta, ollaan kärsivällisiä ja luotetaan siihen että paikkoja tulee, muistetaan aloitteiden merkitys sekä ollaan viimeistelyssä vähän tarkempia," kertoi luotsi Nurminen.

Jälkimmäinen puolisko käynnistyi tasaisissa merkeissä. Reilun kymmenen minuutin kohdalla kotijoukkue siirtyi 1–0-johtoon komean syöttöketjun, pystyaloitteen ja murtosyötön seurauksena Helmi Mujusen toimiessa maalarina.

Myös espoolaiset saivat paikkoja aikaan, mutta Ilveksen puolustaminen ja maalivahtityöskentely oli riittävän hyvää, eikä vierailijoita päästetty enää tasoihin. Näin tamperelaiset saalistivat vauhdikkaasta ottelusta tärkeän pistepotin luvuin 1–0.

Valtin vieraana Helsingissä pelattiin ajankohtaan nähden poikkeuksellisesti hallissa, mutta siitä tuskin kumpikaan sai mitään etua. Jälleen oli tiedossa tiukka vastustaja, ja omaa parasta piti pystyä taas suorittamaan.

Ensimmäinen puolikas oli nopeatempoinen ja tasainen, jossa molemmilla joukkueilla oli joitakin paikkoja, mutta Valttikaan ei ylärimaa lähemmäksi päässyt omissa yrityksissään.

Toisen jakson alkuminuuteilla Valtti onnistui saamaan rangaistuspotkun päätyrajan ja maalialueen kulmassa tapahtuneen rikkeen seurauksena. Rankkari myös painui verkkoon ja näin alkoi takaa-ajo, jossa yritystä riitti, mutta toisaalta ratkaisut eivät olleet aivan parhaita.

Valtti tuplasi johtonsa, kun vieraat eivät saaneet purettua painetta omasta päästä ja yksi vastustaja jäi liian vapaaksi Ilveksen boksissa. Tamperelaiset jahtasivat kavennusta, mutta tällä kertaa maalia ei vain tullut, joten pisteet jäivät raskaan viikon jälkeen Helsinkiin.

"Tiukka jakso takana ja enemmänkin pisteitä olisi voitu saada. Pelaaminen sinänsä on ihan hienolla mallilla. Ensimmäiset puoliskot ovat viime peleissä olleet tasapainoisempia eli jälkimmäisiä puoliaikoja on mahdollista varmasti parantaa", kommentoi vastuuvalmentaja Nurminen.

"Puolustuspelaamisen tiiveyden, tarkkuuden sekä tärkeyden merkitystä läpi ottelun ei voi olla korostamatta. Osaamme kyllä puolustaa, mutta siinä pitää napsun verran kasvaa, jotta vastustajan mahdollisuudet saadaan nollattua kaikissa kohtaamisissa."

"Rakenteluvaihe toimii, mutta tilanteen tunnistamista tarvitaan: milloin hyökätä nopeasti, milloin taas kannattaa malttaa hyökätä hitaammin, jotta palloa ei hukata liian aikaisin. Maalintekoalueille päästään riittävästi jo nyt, mutta vähän osuvammilla valinnoilla vielä useammin ja varmasti sitä kautta hiukan paremmille paikoille. Päättäväisyyttä sekä juonikkuutta hitusen lisää. Pieniä, mutta tärkeitä asioita."

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut