Ilvekselle nousi seitsemän keltaista korttia sunnuntain kamppailussa, mutta pistepotti pysyi Kaupissa

Lauri Oravan Ilves paineli 3–1-voittoon Niklas Kaurasen (71) ja Justus Mahlion Lohjan Pallon puristuksesta sekä toisen jakson vajaamiehityksestä huolimatta.

22.6. 2:00

Jalkapallo

Paikkansa P20-nuorten varsinaiseen SM-sarjaan hyvissä ajoin varmistanut Ilves sai karsintojen toiseksi viimeisessä ottelussaan vieraaksi Lohjan Pallon, jolla puolestaan ei ollut enää saumoja kivuta viiden parhaan sakkiin. Varsin tiukan vastuksen lohjalaiset silti Kaupissa viime sunnuntaina tarjosivat.

Keltapaitojen Rasmus Väisänen upotti kamppailun avausosuman ennen ensimmäistä täyttä kymppiä, mutta tämän jälkeen isäntien ote hieman herpaantui ja jaksosta tuli tupsukorville turhan vaikea. Vierailijat pääsivät kuittaamaan 18. minuutilla, lukemissa 1–1 lähdettiin lopulta myös tauolle.

Kotijoukkue otti oppia koppipuheista ja tuli väkevästi toiselle puoliskolle Rasmus Heleniuksen viedessä Ilveksen 2–1-johtoon heti jakson alkuun. Tamperelaiset saivat lisähaastetta peliin, kun Topi Alalle nousi nopeaan tahtiin kaksi keltaista korttia ja isännät joutuivat vajaamiehitykselle 56 minuutin kohdalla.

Mainittakoon, että Ilvekselle heilahti kohtaamisessa kaikkiaan seitsemän keltaista korttia, joista yksi valmentaja Marco Baruffatolle liivipussin potkaisun seurauksena, vastaavasti LoPalle näytettiin väriä kahdesti.

Kapuloita kolahteli rattaisiin, mutta keltapaidat paransivat otteitaan taiston edetessä ja ratkaisevan niitin lohjalaisten verkkoon iski Niko Mertala 89. minuutilla. Näin Ilves piti täyden pistepotin kotonaan 3–1-voitolla.

"Nämä ovat nuoria kavereita, joilla riittää halua sekä nälkää, mutta myös paljon vielä opittavaa. Puhuttiin tauolla pojille, ettei nyt pelata itselle vaan joukkueelle. Toinen jakso oli meiltä selvästi fiksumpi, kun muoto ja paikat pysyivät hyvin hallussa. Tämä on oikea polku ja tapa pelata, jos halutaan voittaa", kommentoi Baruffato.

"Kokoonpanot ovat vaihtuneet tiuhaan monista eri syistä, mikä tuo omat haasteensa kauteen, sunnuntaina mukana oli poikia kaksikymppisistä 15-vuotiaisiin. Isot aplodit meidän pelaajille siitä, että heillä on kuitenkin aina positiivinen ilme päällä ja kaikki annetaan kentällä."

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut