Tampereen Voimistelijoille ropisi mitalisadetta Gymnaestradasta – ”Menestys useassa lajissa osoittaa satsausten kantavan hedelmää”

Tampereen Voimistelijoiden Hertta-Sofia Hiekkataipale nousi SM-telineillä tyttöjen neliottelun hopeasijalle.

23.6. 19:29

Voimistelu

Suurtapahtuma Gymnaestradassa lennelleen magnesiumpölyn mukana Tampereen Voimistelijoiden riveihin laskeutui menestystä kuuden lajin voimalla. Suomen mestaruuksista miteltiin naisten telinevoimistelussa, miesten telineillä nuorten osalta, trampoliinilla ja akrobatiavoimistelussa. Seura keräsi lisäksi kelpo sijoituksia TeamGymin sekä joukkuevoimistelun luokkakilpailuissa.

Tampereen Voimistelijoiden Hertta-Sofia Hiekkataipale taituroi tyttöjen telinevoimistelussa neliottelun hopealle. Hertta-Sofia suuntaa kesäkuun lopulla Austrian Team Challenge -tapahtumaan osana Suomen joukkuetta.

”Olen todella tyytyväinen kisaan ja tietenkin hopeaan. Pitkään jatkuneet, kasvuun liittyvät polviongelmat ovat vihdoin takanapäin ja olen päässyt harjoittelemaan jalkatelineitä. Tulos antaa itseluottamusta seuraaviin kilpailuihin, odotan innolla Itävallan koitoksia”, kertoi Hiekkataipale.

Naisten sarjan puolella olympiavoimistelija Annika Urvikko otti pronssia hypyn finaalissa: ”Suuri sijoitustavoitteita ei tällä kertaa ollut, tärkeintä oli päästä osallistumaan. Kaikki muu oli plussaa, joten pronssimitali oli pitkän kilpailutauon jälkeen kiva lisä.”

Myös tulevaisuuden menestystä telinevoimistelussa on syytä odottaa, tamperelaiset kahmivat mitaleita joka luokassa nuoremmissa tytöissä. Joukkuekilpailussa TV:n E-joukkue vei kirkkaimmat mitalit ja G-joukkue sijoittui hopealle. Kumpikin kokoonpano vilisee Suomen Voimisteluliiton nuorten talenttiryhmiin kuuluvia lupaavia urheilijoita.

Miesten telinevoimistelussa Tampereen Voimistelijoiden nuoret mittelivät Suomen mestaruustasolla. SM-kisojen ensikertalainen Topi Jaakola ylsi 6-ottelun yhdeksänneksi ja saavutti telinefinaalissa hevoselta viidennen sijan. Niila-Petteri Äijänen nousi permantofinaalissa neljänneksi ja tuli ottelussa 13. sijalle.

Trampoliinilla pottiin osattiin odottaa kärkisijoja. Lili Walta ja Aaro Tavast taituroivat määrätietoisesti haltuunsa aikuisten sarjan Suomen mestaruudet nyt toisen kerran peräkkäin. Walta voimisteli kirkkaimman mitalin omilla ennätyspisteillään 51,150. Tamperelaisten mitalipottia täydensi Jasper Julkusen SM-pronssi.

Walta oli erittäin tyytyväinen suoritukseensa: ”Heti ennätyspistesarjan päätyttyä tuli fiilis, että nyt annoin kyllä kaikkeni.” Sen sijaan Tavast koki hieman toisin: ”Kilpailusarjat eivät omiin odotuksiin nähden menneet ihan nappiin, mutta tyytyväinen täytyy olla. Tällä kertaa tuo riitti SM-kultaan ja tuntuu hyvältä, että treenaaminen on tuottanut tulosta.”

Tuplaminitrampoliinin SM-ottelussa Aaro Tavast voimisteli miesten sarjan hopealle sekä Jasper Julkunen pronssille. Synkron SM-haasteissa Tavast ja Julkunen saavuttivat kultaa, naisten sarjassa Lili Walta sekä Ronja Ilomäki hopeaa. Synkron junioreissa Ada Heikkinen ja Jade Naapila ponnistivat komeasti SM-pronssille.

Akrobatiavoimistelussa tamperelaiset ovat murtautuneet jo kansainvälisen tason kärkikahinoihin. Maia International Acro Cupin pronssisijan aiemmin keväällä Portugalissa napannut kaksikko Neela Koivumaa ja Fanni Hakala vei ylivoimaisella pistesaalilla finaalipäivän yhdistetyn ohjelman Suomen mestaruuden, jota edelsivät aiempina päivinä saalistetut nosto- ja heitto-ohjelmien kultamitalit.

Myös toinen naisten akropari Peppi Tuominen ja Jade Tulokas onnistui esityksissään hienosti. Heitto-ohjelma, jossa nähtiin upea tuplavoltti, poiki kaksikolle SM-hopeaa ja myöhemmin taituroitu yhdistetty ohjelma sinetöi Pepille ja Jadelle pronssia. Tampereen Voimistelijoiden kolmas naisten pari Sara Lehtinen ja Sara Lunkka pinnisti kolmen kilpailun yhteistuloksilla viidenneksi.

Neela Koivumaa (alla) ja Fanni Hakala näyttivät Gymnaestradassa, mitä suomalainen akrobatiavoimistelu on parhaimmillaan.

Joukkuevoimistelun luokkakisoihin osallistui neljä TV:n OneTeamin ryhmää. 16–20-vuotiaiden finaalissa tamperelaisista nähtiin Onessia sekä Onessia Jr, jotka tulivat lopputuloksissa kuudennelle ja kymmenennelle sijalle.

Samassa sarjassa Onefia teki kevään parhaan suorituksensa, mutta karsiutui kovatasoisessa taistossa finaalista. 12–14-vuotiaiden kilpasarjassa Oneflex suoritti ohjelmansa vajaamiehityksellä saavuttaen silti kategorian neljä.

TeamGymissä tamperelaiset jatkoivat vahvaa tekemistä luokkakisoissa. Aiemmin keväällä PM-kisoissa Tanskassa kuudenneksi sijoittunut sekä Suomen mestaruutta juhlinut Tampereen Voimistelijoiden Fierce otti kärkisijan kaikilla kolmella telineellä eli trampetilla, volttiradalla ja permannolla.

TV:n potti täydentyi TeamGymin alaluokissa, joista kotiutettiin useita mitalisijoja. Finaaleissa Diamonds sekä Crystals nousivat sarjoissaan korkeimmalle korokkeelle ja Minerals sai pronssia.

Opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan ja urheilun ansioristillä Gymnaestradan yhteydessä palkittu Tampereen Voimistelijoiden toiminnanjohtaja Riitta Taipale on syystäkin ylpeä suojateistaan:

”Kilpailussa menestyminen on aina hieno palkinto kovasta työstä niin urheilijoille kuin valmentajillekin. Voimistelun huippuseurana olemme panostaneet olosuhteisiin, välineisiin ja osaavaan valmennukseen. SM-menestys useassa lajissa osoittaa satsausten myös kantavan hedelmää.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut