Agilitynuorten MM-urakan vuoristorata päättyi suureen riemuun – ”En meinaa vieläkään uskoa, että saavutimme jotain näin upeaa”

Hollannin haasteissa mitalijuhliin taituroivat Pirkanmaalta Silja Tiilikainen (vas.) ja Dara, Tytti Vehkalahden kanssa Eppu ja Sisu sekä Ella Tanner ja Viktor.

8.6. 22:19

Agility

Hollannin Ermelossa järjestettiin 18.–22. toukokuuta World Agility Open, jossa pirkanmaalaiset nuoret menestyivät loistavasti saavuttaen juniorien sarjoissa yhteensä neljä mitalisijaa. Suurtapahtuma keräsi kaikkiaan 700 koirakkoa 30 maasta kisaamaan lajin avoimista maailmanmestaruuksista.

Ylöjärveläinen Ella Tanner ja koiransa Viktor taituroivat 250-luokassa pronssille, kangasalalainen Silja Tiilikainen ja Dara ottivat 600-luokassa kultaa, tamperelainen Tytti Vehkalahti kahmi puolestaan Epun kera 400-luokan pronssia sekä Sisun kanssa 300-luokan mestaruuden. Ella edustaa seuratasolla Star Team Ylöjärveä, Silja sekä Tytti Tampereen Seudun Koirakerhoa.

Kaikilla kolmella nuorella oli kilpailujen aikana sekä suuria nousuja että laskuja. Tunteet vaihtelivat onnesta suruun, toiveikkuudesta epätoivoon. Palkintojenjakoon saakka oli epäselvää, miten yhteistuloksissa mahtaisi lopulta käydä ja olisiko pirkanmaalaisilla mahdollisuuksia mitaleihin.

Kun yhteistulokset viimein julkaistiin, koko Suomen joukkue oli revetä liitoksistaan. Maamme-laulun aikana sinivalkoisten riveissä yksikään silmäkulma ei tainnut pysyä kuivana.

Pirkanmaan nuoret lajilupaukset kuvailivat kokemusta ikimuistoiseksi: ”Suomen joukkueen yhteishenki oli kyllä mahtava ja kaikki kannustivat toisiaan. En meinaa vieläkään uskoa, että saavutimme jotain näin upeaa”, kommentoi Tanner. ”Kilpailut olivat huikea kokemus, voitto tuntuu uskomattomalta”, totesi Tiilikainen.

Vehkalahden mielestä onnistumisten ohella hienoa oli tutustua muihin kilpailijoihin ympäri maailman sekä nähdä erilaisia tapoja ohjata koiraa. Rotukirjo ja lahjakkaat ohjaajat tekivät myös vaikutuksen.

Tanner sekä Vehkalahti edustavat seuraavan kerran Suomea junioreille tarkoitetussa avoimessa MM-tapahtumassa heinäkuussa Vantaalla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut