Ylöjärveläinen Aleksi Röyhkiö kuudes Turun seudun erikoiskokeilla – ”Vikalla pätkällä osuttiin vähän heinäpaaliin ja pistettiin auton keulaa uuteen uskoon”

Aleksi Röyhkiö viilettää nyt neljän osakisan jälkeen SM1-luokan viidennellä sijalla kaikkiaan 44 pistettä keränneenä. SM-sarja jatkuu Seinäjoella 17.–18. kesäkuuta Pohjanmaa-rallin merkeissä.

20.5. 2:00

Ralliautoilu

SM-sarjan kesäkausi polkaistiin käyntiin 13.–14. toukokuuta Länsirannikon rallissa. Tampereen PR-Racingia edustava 21-vuotias ylöjärveläinen Aleksi Röyhkiö selvitti perjantai-iltana asfalttierikoiskokeet Volkswagen Polo R5:n puikoissa viidenneksi nopeimmin.

Toisen päivän sorapätkille Aleksi sekä kartanlukija Antti Haapala lähtivät päättäväisinä, mutta kilpailun edetessä SM1-luokan tasokkaan kärkiryhmän huippuvauhtiin ei ollut asiaa. Aleksin sijoitus vakiintui Turun ympäristössä viiletetyn rallin toisella puoliskolla kuudenneksi.

”Tehtiin vähän erilainen rengastaktiikka kuin muilla, mutta se ei ollut oikea valinta koko kilpailupituudelle. Ensimmäisillä sorapätkillä pystyin olemaan aika lähellä kärkeä, mutta sitten rengas alkoi sulaa alle”, Röyhkiö harmitteli.

”Saatiin silti hyvää sorakokemusta uudesta autosta ja opittiin taas lisää. Töitä riittää vielä edessä, että pystymme haastamaan voitosta ajavat kokeneemmat kuskit.”

”Vikalla pätkällä osuttiin vähän heinäpaaliin ja pistettiin auton keulaa uuteen uskoon. Tuloksellisesti ei päästy tavoitteeseen, mutta podiumsijan tavoittelu jatkuu jälleen seuraavassa osakilpailussa.”

SM1-luokan pistetilanne viiden kärjen osalta, kun takana on 4/7 osakisaa:

1. Emil Lindholm 79

2. Teemu Asunmaa 69

3. Egon Kaur 65

4. Mikko Heikkilä 53

5. Aleksi Röyhkiö 44

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut