Pyrintö nappasi mestaruuden huikean trillerin päätteeksi – ”Jos jollekin tämän voiton soi, niin todellakin näille äijille”

Brunel Madzoun (23) Pyrintö kukisti Omnia Akatemian toisen finaalin jatkoajalla voittoluvuin 76–71 ja vei mestaruuden suoraan kahdessa ottelussa 14.–15. toukokuuta.

23.5. 16:43

Koripallo

U19-poikien SM-kauden runkosarjan ykköseksi viime kierroksilla noussut sekä välierät kaadoin 2–0 nimiinsä vienyt Pyrintö jatkoi vahvoja otteitaan ikäluokan finaaleissa espoolaista Omnia Basketball Akatemiaa vastaan.

”Pääsimme lähtemään finaaleihin melko luottavaisin mielin peräti yhdeksän ottelun voittoputkessa. Lisäksi olimme esittäneet kauden parasta peliämme välierissä Raidersia vastaan ja tiedettiin, että jos pystytään olemaan omana itsenä kentällä, meitä on aika hankala kahta kertaa peräkkäin päihittää”, kommentoi Pyrinnön päävalmentaja Santeri Liljeberg Morolle.

Pyynikin parketilla käyty ensimmäinen finaalitaistelu alkoi tasaisesti ja Omnian puolustusmuodon vaihtelut onnistuivat hieman hidastamaan Pyrinnön tekemistä. Tamperelaiset tarrasivat juonesta kiinni kuitenkin avauserän lopulla ja repivät 16 pistettä kaulaa ennen puoliaikaa.

Kolmas jakso mentiin taas tiukoissa merkeissä ja Omnia sai kurottua eron yksinumeroisiin ennen neljättä erää, mutta Pyrintö käänsi vielä isomman vaihteen päälle. Takamiehet Brunel Madzou ja Kion Williams omistivat viimeisen neljänneksen täysin, erä meni isännille 25–4 sekä ottelu 77–48.

”Toiseen finaaliin tultaessa oli varmaa, että Omnia aloittaisi raivokkaasti. Ennen koitosta puhuttiin, että kun kestetään alun rynnistys, sen jälkeen on meidän paikka iskeä. Niin kohtaaminen alkoikin, viisi minuuttia mentiin tasatahtia 9–9 ja sitä seurasi meidän 12–0-runi”, kertoi luotsi Liljeberg.

”Pelasimme ensimmäisellä puolikkaalla ylivoimaisesti kauden parasta puolustustamme, vastustaja jäi ainoastaan 18 pisteeseen 20 minuutin jälkeen.”

Helsingin Urhea-hallissa sitkeästi taistellut Omnia aiheutti koko kentän paikkapuolustuksella jatkossa harmaita hiuksia etenkin Pyrinnön hurjille takamiehille, kolme minuuttia ennen täyttä aikaa kotijoukkue oli saanut kaivettua tamperelaisten tuntuvan johdon kutkuttavasti kiinni.

Pyrinnön Kion Williams (32) pussitti komeat 17 pistettä Morris Ugusukin Omnian sukkaan sekä ensimmäisessä että toisessa finaalissa.

”Olimme jo vähän kanveesissa, mutta sitten alkoi meidän Arttu Pitkäsen show. Pitkänen heitti kaksi kolmosta puolen minuutin sisään ja johdimme kolmella pisteellä, tosin vastustaja väänsi kamppailun vielä jatkoajalle lukemissa 65–65”, kertasi Liljeberg.

”Jatkoajalla olimme varmempi sekä parempi joukkue, varsinkin läpi kauden ryhmää leveillä hartioillaan kantanut kapteeni Roni Ahvenjärvi piti meitä kylmäpäisesti pystyssä. Pyrintö meni loppujen lopuksi 76–71-voittoon ja mestaruuspytty matkasi ansaitusti Tampereelle.”

”En voi olla muuta kuin ylpeä näistä pelaajista. Eikä pelkästään se, että voitettiin mestaruus, vaan että se tuli oikealla tavalla töitä tehden ilman oikoteitä. Jos jollekin tämän voiton soi, niin todellakin näille äijille pitkän kauden päätteeksi.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut