Hakkarin polut haastoivat suunnistajat pyörillä, Kooveen Hara sekä Pyrinnön Lilja nopeimmat kauden avauksessa

Juha Lilja suoriutui Hakkarin maastoissa sprintin ykköseksi ja keskimatkan kakkoseksi.

14.5. 22:01

Pyöräsuunnistus

Tarpian Suunta järjesti pyöräsuunnistuskauden ensimmäisen kilpailun Lempäälän Hakkarissa lauantaina 7. toukokuuta. Samalla miteltiin myös Suomen Cupin pisteistä.

Myöhäinen kevät ei päästänyt isäntäseuran kartoittajaa ja ratamestaria helpolla, sillä karttaa päivitettiin ja ratoja hienosäädettiin viimeiseen mahdolliseen hetkeen saakka. Tapahtuman valvoja Ville Niemelä oli lopputulokseen tyytyväinen.

”Järjestäjät tekivät valtavan työn lähtien Hakkarin pyöräsuunnistuskartan ajantasaistamisesta. Laaturima kauden kansallisille kisoille on nyt asetettu todella korkealle”, kommentoi Niemelä. ”On hienoa, että maanomistajat mahdollistavat suunnistajille alueen monipuolisen käytön, syvä kumarrus heille siitä.”

Miesten pääsarjan ykköseksi viiletti Tampereen Pyrinnön Juha Lilja. Sprintissä hän kirjasi nimiinsä useamman ykkösväliajan ja kun muillakin osuuksilla kulku sujui varmasti, oli tuloksena matkan nopein aika.

”Toiselle rastille mennessä oli turhaa seisoskelua polkujen risteyksessä, en saanut heti mittakaavasta kiinni ja kohteet tulivat yllättävän äkkiä vastaan”, analysoi Lilja.

Monella muullakin oli haasteita talven kisatauon jälkeen löytää oikea rytmi suunnistukseen. Asiaa ei varmasti helpottanut rata, jossa piti sopeuttaa oma ajonopeus tarkkaan tekemiseen etenkin reitin alkuosassa.

Sprintin alkupuolella seikkaillut Ylistaron Kilpa-Veljien Teemu Kaksonen paransi otteita iltapäivän keskimatkalla ollen nopein ennen toiseksi tullutta Juha Liljaa. Palkinnot jaettiin kahden matkan yhteisaikojen perusteella, näin Lilja nappasi kokonaiskilpailun voiton reilun minuutin erolla ennen Lahden Suunnistajat -37:n Tomi Nykästä.

Naisista kovinta vauhtia piti Kooveen Marika Hara, joka oli aamupäivän sprintissä selvä ykkönen yli kolmen minuutin erolla Kokkolan Suunnistajien Ruska Saarelaan. Keskimatkalla Haran tahti jatkui vahvana, sillä hän oli kaikilla muilla paitsi yhdellä rastivälillä nopein tai toiseksi nopein.

”Haastavat radat toivat kilpailuun jännittäviä hetkiä. Suoritusten aikana sai kaivaa kaiken taidon ja vauhdin esiin talven jäljiltä”, kommentoi Hara.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut