Ilveksen poikien urakalle pronssinen huipennus – ”Todennäköisesti tästä saadaan myös paras mahdollinen asetelma ensi kaudelle”

Ilveksen P16-kokoonpanon kapteeni Sampo Sillgren (77) sekä muut tupsukorvat kirmasivat nostelemaan pokaalia voitettuaan EräViikingit viime lauantaina Kaukajärvellä luvuin 9–5.

29.4. 2:00

Salibandy

P16-nuorten SM-kauden runkosarjassa lohkoykköseksi yltänyt Ilves joutui taipumaan välierissä Jyväskylän Happeelle voitoin 1–2 (6–5, 4–5 ja 4–10), mutta pääsi juhlimaan lopulta mitaleita kaatamalla pronssikamppailussa EräViikingit maalein 9–5.

”Kausi aloitettiin jo 23.4.2021 ja päivälleen vuosi myöhemmin pojat saivat palkinnon valtavasta työmäärästä, ei sitä kaikkein kirkkainta, mutta jotain pysyvää muistoa pitkästä matkasta minkä tekivät. Junioreilla ei ole kauhean montaa vuotta aikaa voittaa mitaleja SM-sarjoissa ennen aikuisuutta. Ja on tämä mukavampi päättää kausi voittoon kuin tappioon, sen aisti helposti pojista”, kommentoi Ilveksen vastuuvalmentaja Jari Myllymaa.

”Aina voidaan spekuloida sairasteluja, jotka sattuivat pahasti osumaan puoli- sekä välierävaiheeseen, mutta hetken kuluttua niitä ei muista enää kukaan. Poikien lento riitti pronssiin, samalla voidaan todeta, että joukkue otti isoja askelia eteenpäin.”

Valmennuksen mukaan varsinkin se lämmitti, että Ilves viiletti lähes kaikkia sarjan kokoonpanoja edellä 5 vastaan 5 -pelissä eli pallollinen tekeminen on kehittynyt paljon, mikä oli tavoite kauden alussa. Nyt ryhmällä on lisäksi huomattavasti enemmän kokemusta, pudotuspelit toivat tarvittavaa voittamisen kulttuuria kovan paineen alla.

”Pojat lähtivät viemään illalla ottelun jälkeen pokaalia kartsalle, nähtävästi välierätappio oli unohdettu ja mitalista osattiin tosiaan nauttia. Ei se ihan jokapäiväistä herkkua ole”, tuumasi Myllymaa.

”Pronssisijasta saadaan todennäköisesti myös paras mahdollinen asetelma ensi kaudelle. Nälkää riittää ja kokoonpanossa on paljon ulosmitattavaa potentiaalia tulevia haasteita ajatellen.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut