Tamperelaisen MMA Team 300:n ottelijat kovassa iskussa SM-kehässä, mitaleita ropisi koko värisuoran mitalta

Niko Hintikka piti pintansa sarjansa ainoassa ottelussa eli suorassa finaalissa ja nappasi mestaruuden kaikin tuomariäänin 3–0.

4.4. 17:20

Potkunyrkkeily

MMA Team 300:n Nea Kytölä sekä Niko Hintikka voittivat kultaa 26.–27. maaliskuuta Helsingissä käydyissä potkunyrkkeilyn SM-kisoissa. Vasta 17-vuotias Kytölä otteli A-nuorten alle 65 kilon sarjassa, Hintikka puolestaan miesten alle 81 kilon sarjassa.

Thainyrkkeilyä päälajinaan harjoitteleva Nea halusi osallistua mittelöihin ennen kaikkea ottelu- ja turnauskokemuksen keräämiseksi. Lauantain semifinaalissa vastassa oli Kurikan Ryhdin Vanessa Mäntyniemi.

Kamppailu eteni Kytölän komennossa, hän sai kerättyä voittoon vaadittavat pisteet erityisesti tarkoilla ja nopeilla alapotkuilla, näin Nea nappasi paikan sunnuntain finaaliin kaikin tuomariäänin 3–0.

Loppuottelussa vastaan asettui niin ikään Kurikan Ryhtiä edustava Viivi Vuorinen. Finaali alkoi vauhdikkaasti, iskuja vaihdettiin tasatahtiin kaikki kolme erää sekä lyönnein että potkuin. Viimeisessä erässä Nean loppukiri ja mojovat polvipotkut vastustajan vartaloon toivat Suomen mestaruuden tamperelaiselle.

Hintikka harjoittelee myös pääasiassa thainyrkkeilyä. Nikon sarjassa nähtiin vain kaksi osallistujaa, joten hänellä oli tiedossa finaalitaisto heti lauantaina. Nikon ottelutaktiikaksi valitut nopeat lyöntisarjat ja terävät potkut toimivat täydellisesti Jyväskylän Marko Rantoa vastaan, joten ensimmäinen erä painettiin Hintikan selvässä johdossa.

Jatkossa vastustaja pääsi paremmin taisteluun mukaan, mutta Nikon kova työmäärä piti johdon tamperelaisten kulmassa myös toisen erän jälkeen. Viimeisessä erässä Ranto haki tyrmäystä painavilla lyönneillä siinä onnistumatta ja mestaruus meni Hintikalle tuomariäänin 3–0.

Hopeaa MMA Team 300:lle aikuisten sarjoissa toivat Viivi Hakkinen ja Matilda Haljala, pronssia saivat Iida Horttanainen, Juuso Renfors sekä Elmo Peltonen. Valmentajat Eero Toiviainen ja Joni Salovaara olivat erittäin tyytyväisiä seuran edustajien suorituksiin ja mitalisaldoon.

”Oli siinä valmentajillakin urakkaa, kun isolla joukkueella matkustetaan, otteluita on useampi peräkkäin ja hypätään kulmasta toiseen. Hyvällä yhteistyöllä kuitenkin selvittiin ja pystyimme auttamaan urheilijoita parhaimpaansa”, kommentoi MMA Team 300:n thainyrkkeilyn päävalmentaja Toiviainen.

”Todella ylpeitä saadaan olla ottelijoiden tekemisen laadusta. Kun alla on onnistunut treenijakso, se näkyy onnistumisina myös kisoissa, joka lupaa hyvää taas seuraaviin koitoksiin”, tiivisti vapaaotteluvalmentaja Salovaara.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut