Akaan leijonat joutuivat taipumaan Kemille liigan kärkikamppailussa, pisteitä jaossa taas torstaina

Amel Rastoderin Akaa joutui myöntämään Enderson Suarezin (edessä) Kemin paremmakseen viime lauantaina.

24.3. 2:15

Futsal

FC Kemi varmisti liigan runkosarjan voiton nappaamalla täydet kolme sarjapistettä Akaan leijonapaitojen kustannuksella lukemin 4–3 (3–3). Tappiosta huolimatta pelistä jäi akaalaisittain paljon hyvää käteen, kun viikonloppuna nähtiin yksi koko Toijalan monitoimihallin historian viihdyttävimmistä, fyysisimmistä ja vauhdikkaimmista otteluista.

Isännät haastoivat seitsemän ulkomaalaisen ammattilaispelaajan johdolla kylään saapuneen kärkijoukkueen täysin tasapuolisesti. Varsinkin toisella puoliskolla Akaa oli paikoin niskan päällä, mutta viimeistelyn tarkkuus ei riittänyt kaivattuun johtomaaliin. Lopussa leijonat jahtasivat voittomaalia riskilläkin, ja Kemi pääsi kuittaamaan ratkaisevan osuman tyhjään rysään.

Ensimmäisellä jaksolla ja varsinkin sen alussa Kemi näytti, miksi se voittaa runkosarjan. Vieraat olivat askeleen edellä fyysisyydessä ja juonikkuudessa. Tosin avausmaaliin Kemi tarvitsi hiukan onnea, kun pallo pomppi isäntien omasta kaverista verkon perukoille.

Vähitellen leijonat heräsivät taistelun vaatimalle tasolle, ja tulostakin tuli. Jussi Nyström tasoitti tilit ajassa 6.06, ja yhdentoista minuutin kohdalla nähtiin illan komein kaappi, kun Akaan sommitelma päättyi Juhana Jyrkiäiäisen 2–1-osumaan.

Kemi tuli kuitenkin väkisin tasoihin, ja nousi nopeasti myös 3–2-johtoon. Taukolukemat 3–3 ampui kuitenkin kotijoukkueen kapteeni Nyström rankkarista pallon osuttua epäonnisesti vieraspuolustajan käteen.

Toisella jaksolla joukkueet jatkoivat vauhdikasta peliään. Kumpikaan ei halunnut peruutella, vaan päälle käytiin aggressiivisesti, kun molemmat halusivat löytää kamppailuun voittajan.

Leijonapaidat hakivat ratkaisua hieman enemmän riskillä ja lopulta tämä kostautui, kun veskari oli nostettu hyökkäysalueelle ja Kemin ryhmä pääsi iskemään halvan voittomaalin.

Akaa Futsal jatkaa taistoa puolivälierien kotiedusta eli paikasta vähintään neljän parhaan joukkoon kotonaan torstaina 24. maaliskuuta Tornion Palloveikkojen vieraillessa Pirkanmaalla.

Ottelu käynnistyy kello 18.30, jolloin jaossa on jälleen entistä suurempia sarjapisteitä matkalla kohti kevään ratkaisupelejä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut