SM-sarjan kuninkuusluokan kuopus haastoi kärkikuljettajat Kuopiossa, rallikausi jatkuu toukokuussa

Ylöjärveläinen Aleksi Röyhkiö pisti talvikauden tyylikkäästi pakettiin vaanien nyt SM1-luokan kuudentena.

13.3. 17:05

Ralliautoilu

Rallin SM-sarjakauden talviosuus vietiin päätökseen Kuopion ympäristön vauhdikkailla ja lumisilla teillä perjantaina ja lauantaina 4.–5. maaliskuuta. Sarjan kuninkuusluokka SM1:n kuopus, 21-vuotias Aleksi Röyhkiö uupui niukasti tavoitteistaan ajettuaan kolmannessa osakisassa viidenneksi.

Ylöjärveläinen VW Polo -kuljettaja tavoitteli talvikaudelta pohja-aikaa sekä paikkaa palkintopallilta. Kuopiossa kolmossijaan kertyi lopulta matkaa 10 sekuntia. Vastaavasti pohja-aika jäi niukimmillaan 0,2 sekunnin päähän. Aleksi ja kartturi Antti Haapala saivat olla silti suoritukseensa tyytyväisiä, viilettäähän vastassa selvästi kokeneempaa kaartia.

”Täysillä vedettiin läpi koko kilpailun, mutta kärkikaksikon vauhti oli meille liikaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että Emil Lindholm sekä Egon Kaur ovat lajin puoliammattilaisia ja sijoittuneet MM-tasolla kympin kärkeen”, Aleksi kommentoi.

”Se tyydyttää, että kävimme todella tasaväkistä vääntöä moninkertaisten Suomen mestareiden Juha Salon ja Teemu Asunmaan kanssa. Teimme muusta kärkiryhmästä poikkeavan rengasvalinnan, kun päätimme käyttää lyhyempää nastaa. Oletin, että valinta olisi suosinut meitä kisan pituuden aikana, mutta puntit menivät aika lailla tasan erilaisten lumiolosuhteiden takia.”

Edessä on nyt reilun kahden kuukauden mittainen kevättauko. Sarjan kesäkausi käynnistyy Länsirannikon rallin merkeissä 13.–14. toukokuuta.

Tamperelaisen PR-Racingin Konsta Saariselle osui moottorivaikeuksia Kuopion osakilpailuun, joten tällä kertaa rallin sijoitus oli kahdeksas.

Toinen PR-Racingin kuski, vasta 17-vuotias Konsta Saarinen puolestaan kärsi teknisistä ongelmista Kuopion kisassa, minkä vuoksi oriveteläinen ei pystynyt yhtä vakuuttavaan vauhtiin Ford Fiestallaan kuin alkukaudella.

”Moottorin käyntihäiriö vaivasi rallin alkumetreiltä lähtien. Kone pätki ja vaikeutti ajamista. Keskeytyskin kävi mielessä, kun huollossa ei pystytty paikallistamaan vikaa”, selvitti Saarinen.

Pirkanmaalaisen sitkeys palkittiin nyt SM4-luokan kahdeksannella sijalla, josta Konsta ja kartanlukija Joni Mäkelä saivat laariinsa kuusi sarjapistettä.

”Tässä on hyvin aikaa korjata ja huoltaa autoa, kun kesäkauden alkuun on aikaa pari kuukautta”, tuumasi luokkansa tulokas Saarinen. Nuorukainen siirtyi tauolle kuudentena kaikkiaan 29 pistettä keränneenä.

Viime vuonna SM-pronssia ajanut rallilupaus ei tällä kaudella ehkä aivan mitaleista taistele, sen verran kovassa seurassa hän taitojaan testaa, tosin kaikkihan on vielä mahdollista.

Pistetilanteessa lähempänä kärkijoukkoa oleva Aleksi Röyhkiö jahtaa nousujohteista kesää kauden neljässä viimeisessä osakisassa kärkkyen kuudentena mainioissa iskuasemissa ainakin pronssiin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut