Vehmaisten miehet tehtailivat tärkeän tyrmäyksen, sarjakakkosesta ei ollut Kaupin kotitaian murtajaksi - Urheilullista - Aamulehti

Vehmaisten miehet tehtailivat tärkeän tyrmäyksen, sarjakakkosesta ei ollut Kaupin kotitaian murtajaksi

Joel Mattjusin (vas.) Vehmaisten Urheilijat murskasi Flamur Ibrahimin KF Kosovan vuoden ensimmäisessä kamppailussa maalein 8–2.

15.1. 0:05

Futsal

Miesten Ykkönen palasi joulutauolta viime lauantaina 8. tammikuuta viiden ottelun voimin. Kaupissa käytiin tuolloin erittäin mielenkiintoinen taistelu, kun VehU:n vieraaksi saapui sarjakakkonen KF Kosova. Kaupin kotitaikaa eivät turkulaisetkaan pystyneet murtamaan, kun Vehmaisten ryhmä vyöryi voittoon selvin luvuin 8–2 (5–0).

Ennen peliä oli helppo ennustaa runsasmaalista ottelua, kun toiseksi ja kolmanneksi eniten kaudella täysosumia tehneet ryhmät ottavat mittaa toisistaan. Eikä ketsuppipullon avautumista jouduttu kauan odottelemaan.

Reilu puolitoista minuuttia oli taistoa takana, kun Eric Bullock taituroi kulmasta paikan Paavo Kujalalle, jonka laukausta vierailijat säntäsivät blokkaamaan. Kehikon kulmalle unohdettu Joonas Rantala tuikkasi jalkoihinsa kimmonneen pallon lopulta verkon perukoille.

Isännille siunaantui paikkoja jatkuvasti, kun Kosovan puolustus oli vielä kauneusunilla. Hieman ennen jakson puoliväliä VehU käänsi vieraiden harhasyötön vastahyökkäykseksi, jonka päätteeksi Bullock lirutti Valon Gerxhalijan jalkojen välistä maaliin, 2–0.

Vain 40 sekuntia myöhemmin palloa kaivettiin jälleen vieraiden verkosta. Ensimmäistä otteluaan tällä kaudella pelannut Janne Lahdenpohja latasi kovan syötön maalille, jossa Joel Mattjus oli oikeassa paikassa ja pamautti VehU:n jo kolmen kaapin karkumatkalle.

Vartin pelin jälkeen oli luvassa lisää herkkua isännille. Teemu Hannula vapautti vasemmasta laidasta Topias Kaivolan, jonka kylmäpäinen viimeistely ei jättänyt jossiteltavaa. Kun Kosova sohi pallon vielä puoli minuuttia myöhemmin omaan nuottaansa, mentiin tauolle osittain hämmentävissä 5–0-lukemissa.

Toisen jakson resepti tekaistiin avauspuolikkaalla. Kosovan oli päästävä Kaupin valotaululle, kotijoukkueen oli jatkettava tiivistä puolustamistaan. Vierailija sai hiljalleen luotua painetta isäntien veräjälle, mutta viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa läpi iltapäivän.

Kosovan miehet saivat palkintonsa ajassa 23.41. Gerxhalijan pitkä avaus kimposi Ariani Sopjanin päästä Bujar Ahmetille, joka upotti varmasti kavennuksen. Paremmalla viimeistelyllä vieraat olisivat voineet hiipiä lähemmäksikin, mutta lauantaina ei ollut sen aika.

VehU:n kuudes osuma oli upeaa katseltavaa ja samalla viimeinen naula vastustajan arkkuun. Tomi Ylinen vapautti vasemmalta Kujalan, joka olisi voinut laukoa itse, mutta Paavo siirsi parempaan tekopaikkaan Bullockille, jolla oli helppo homma sinetöidä ottelun toinen maalinsa.

Kun vielä Ati Mäkelä ja Antti Tapola sekä Egzon Ibrahimi muuttelivat kamppailun lukemia, kirjoihin ja kansiin merkattiin kotivoitto murskaavin numeroin 8–2.

Vehmaisten Urheilijoiden kotitaika elää ja voi edelleen hyvin, nyt laariin on ropissut neljä kaatoa maalierolla 24–5. Joukkue lähtee hakemaan putkelle jatkoa sunnuntaina, kun sarjan kovakuntoisin porukka AS Moon saapuu haastajaksi Kauppiin. Raahelaisten kuuden voiton suora joutuu tuolloin tiukkaan testiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut