VehU murskasi Riverballin Kaupissa maalein 10–1, lauantaina vuorossa on kärkitaistona tiukka Tampereen derby - Urheilullista - Aamulehti

VehU murskasi Riverballin Kaupissa maalein 10–1, lauantaina vuorossa on kärkitaistona tiukka Tampereen derby

Ati Mäkelän (edessä) Vehmaisten Urheilijat ei antanut Vili-Petteri Väänäsen SC Riverballille juuri mahdollisuuksia toipua viime lauantain tykityksestä, kun uutta maalia pukkasi aina edellisen perään.

24.11. 18:15

Futsal

Kauppi Sports Centerin lauantain kruunasi Vehmaisten Urheilijoiden sekä Riverballin kohtaaminen miesten Ykkösessä. Ottelusta muodostui varsin yksipuolinen näytös VehU:n kaataessa joensuulaisen vastustajansa peräti lukemin 10–1.

Viiden minuutin kohdalla lähti vierimään vyöry, jolle ei heti loppua tullut. Isäntien prässi toimi tehokkaasti, kun Mauno Siren ryösti pallon syvällä hyökkäysalueella ja syötti Topias Kaivolalle, joka siirsi VehU:n johtoon.

Muutama minuutti myöhemmin Paavo Kujala murtautui vasemmasta laidasta ja vapautti Eero Hermikosken takatolpalta maalintekoon. Ja 31 sekuntia tästä Kujalan syöttö laidasta tavoitti Joel Mattjuksen, joka pääsi niittaamaan kauden avausosumansa ja lukemiksi 3–0.

Kello ehti rullata taas vain puoli minuuttia, kunnes oli Riverballin vuoro onnistua. Tuomas Pulkkisen kaukolaukaus löysi tiensä pitseihin ja ero kaventui kahteen maaliin. Vierailijoiden luuli saavan tästä hengen päälle, mutta se sammui yhtä nopeasti kuin syttyikin. Antti Tapola karkasi 20 sekuntia kavennuksesta läpiajoon, kauden viides osuma oli tyylikäs viimeistely.

Uutta osumaa kannatti odotella pari minuuttia, sillä nyt nähtiin kauden toistaiseksi kaunein kombinaatio. Markus Seppä käynnisti hyökkäyksen omasta päästä syöttäen vasempaan laitaan Paavo Kujalalle. Tämän yhden kosketuksen ulkosyrjäsyöttö oli silkkaa taidetta ja se vapautti Hermikosken täysosuman arvoiseen läpiajoon. Jatkossa meno hieman rauhoittui, näin tauolle mentiin lukemissa 5–1.

Toiseen jaksoon lähdettäessä vieraiden oljenkorsi makasi seuraavassa maalissa, se Riverballin oli saatava. VehU ei jättänyt kuitenkaan mitään sattuman varaan. Reilut kolme minuuttia oli puoliskoa takana, kun Topias Kaivola löysi Tomi Ylisen aivan kenttäalueen kulmauksesta, sai syötön takaisin ja viimeisteli nätisti numeroiksi 6–1.

Kaupin parketilla jatkettiin samaa rataa lähes summeriin asti. Seuraavaksi Paavo Kujala voitti jälleen kaksinkamppailun vasemmalla laidalla ja tällä kertaa mies laukoi itse pallon verkkoihin.

Vierailijat lähtivät hakemaan kavennuksia viidellä kenttäpelaajalla, mutta tulosta ei tullut. Sen sijaan Eric Bullock ja Antti Tapola kävivät laittamassa lisämaalit tyhjiin. Tämäkään ei isännille vielä riittänyt, kun Tomi Ylinen pamautti kympin täyteen Topias Kaivolan syötöstä ajassa 38.38.

Koitoksesta ei jäänyt mitään jossiteltavaa. Vehmaisten kokoonpano taituroi kauden parhaan pelinsä ja Riverballin ensimmäinen vierasottelu oli täynnä tuskaa. Sarjakakkoseksi nousseen VehU:n seuraava haaste koittaa tulevana lauantaina 27. marraskuuta, kun edessä on taas Tampereen derby kello 17 alkaen. Tuolloin taistellaan Tesomalla ja isäntänä toimii sarjakolmosena vaaniva PP-70.

Edellisessä paikallisderbyssä 10. marraskuuta VehU ja Ilves FS järjestivät laadukkaan trillerin, jonka ratkaisu venyi ottelun viime hetkille. VehU oli lopulta yhden osuman verran parempi ja nappasi kolme pistettä laariinsa luvuin 3–2.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut