Punapaidoille upean kasvun kautta nousupaikka Eteläliigaan, uusien pelaajien haku päällä TPV:n riveihin - Urheilullista - Aamulehti

Punapaidoille upean kasvun kautta nousupaikka Eteläliigaan, uusien pelaajien haku päällä TPV:n riveihin

TPV:n junnut urakoivat vakuuttavaa jälkeä kauden kentillä, joten ensi vuonna vuorossa ovat uudet ja entistä tiukemmat haasteet P15-nuorten Eteläliigassa.

28.11.2021 20:17

Jalkapallo

TPV:n 14-vuotiaiden junioripoikien kulunut kausi ikäluokan Ykkösessä oli suuri menestystarina ja kehityskertomus. Edellisellä kaudella P13-nuorissa joukkue jäi alkusarjan viimeiseksi napattuaan 11 ottelusta vain yhden voiton.

Ykkösen alaloppusarjassa punapaidat saalistivat tarvittavat kolme voittoa ja saivat samalla säilytettyä sarjapaikkansa yhden pisteen erolla ensimmäiseen putoajaan. Käänteentekeväksi koitokseksi syksyllä 2020 muodostui huikea kamppailu, jossa TPV:n pojat nousivat 0–6-tappioasemasta 7–6-voittoon.

Kaudella 2020 nuorista punapaidoista näki, että potentiaalia porukassa olisi, jos joku osaisi ohjata heitä oikeaan suuntaan. Tuolloin ryhmän henkinen puoli taisi pikemminkin olla kovalla koetuksella, kun rikkonaiseen vuoteen mahtui paljon muuttuvia tekijöitä.

Kaudelle 2021 vastuuvalmentajaksi tuli monessa mukana ollut lajihahmo Jama Jama, jonka luotsaamana TPV:n riveissä palattiin kaikessa rauhassa peruspalikoiden, kuten kommunikaation tärkeyden pariin. Punapaidoista kasvoi hiljalleen kokonainen kilpajoukkue, ja jälki oli sen mukaista.

TPV vei nimiinsä kymmenen ottelun alkusarjan P14-nuorten Ykkösessä keräten kaikkiaan 22 pistettä, joten edessä siinsivät Eteläliigan jatkosarjan haasteet. Siellä tamperelaisten otteet kuitenkin herpaantuivat hetkeksi ja kärsityn kahden tappion sekä sarjan kolmannen sijan myötä tie vei nousukarsintoihin Turun Nappulaliigaa vastaan.

Tämän haasteen punapaidat ottivat tyylikkäästi haltuun kaataen turkulaiset kahden karsintaottelun yhteismaaleilla 5–2 (1–0, 4–2). Näin paikka ensi kauden Eteläliigaan oli saavutettu pitkän kaavan kautta.

Yksi TPV:n sankareista taistoissa oli Sander Korsunov, joka komeili sekä alkusarjan että jatkosarjan kovimpana maalitykkinä. Korsunov tehtaili alkusarjan kahdeksassa ottelussaan yhteensä 20 osumaa sekä jatkosarjan viidessä pelissä kahdeksan kaappia.

”Ennen kauden alkua pelaajat itse asettivat palaverissa tavoitteeksi nousun, sitä kohti lähdettiin tekemään hommia. Nyt on aika hyvä fiilis, tätä nousua toivottiin ja se myös napattiin”, kommentoi Korsunov, jonka suunnitelmat lajin tiimoilta ovat varsin kunnianhimoiset:

”Harjoittelen joukkueen treenien lisäksi paljon omaehtoisesti. Kovaksi maalintekijäksi tullaan kovalla työllä. Omana tavoitteenani on päästä pelaamaan ulkomaille ammattilaisena 2–3 vuoden kuluttua.”

Eskari-ikäisenä jalkapallon harrastamisen aloittanut Tomas Rantala tuli puolestaan punapaitoihin kuluneelle kaudelle Ylöjärven Ilveksestä ja heti isoon rooliin kapteeniksi.

”Kauden aluksi ei ehkä pelattu kauhean hyvin, mutta kehityttiin matkan varrella ja otteet paranivat koko ajan. Oli todella kivaa, mutta rankkaa, kun meillä ei ollut paljoa pelaajia ja töitä sai tehdä lähes jokaisen ottelun alusta loppuun”, kertoi Rantala.

”Eteläliiga on varmasti Suomen paras ja kovin sarja siinä ikäluokassa, joten toivottavasti saadaan lisää kavereita joukkueeseen ensi kaudelle.”

TPV:n rosteria laajentamaan on nyt haku päällä, kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä vastuuvalmentajaan osoitteeseen jamajama.tre@gmail.com.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut