Tampereen Voimistelijoiden trampoliinimestarit suuntaavat kansainvälisille areenoille, Lili Walta Italiaan ja Aaro Tavast Azerbaidžaniin - Urheilullista - Aamulehti

Tampereen Voimistelijoiden trampoliinimestarit suuntaavat kansainvälisille areenoille, Lili Walta Italiaan ja Aaro Tavast Azerbaidžaniin

Tampereen Voimistelijoiden Lili Walta nousi Suomen mestariksi jättäen taakseen Espoon Telinetaitureiden kaksikon, Salla Tamperin ja Reea Eräheimon.

13.11. 15:12

Trampoliinivoimistelu

Pirkkahallissa miteltiin lauantaina 6. marraskuuta trampoliinivoimistelun Suomen mestaruuksista. Tampereen Voimistelijoiden edustajat saivat kultaa kaksin kappalein, kun naisista Lili Walta taituroi ykköseksi pistein 94,475 ja miesten puolella Aaro Tavast vei voiton pistein 50,105, tosin Aarolla ei ollut sarjassaan lainkaan haastajia.

Walta oli ollut ennen kuluvaa kautta yli kaksi vuotta tauolla lajista. Paluu areenoille melko lyhyen harjoittelujakson jälkeen ei ollut itsestäänselvyys. Kilpailusarjat ja kauden harjoitteluohjelma rakennettiin yhdessä valmentaja Henna-Riina Nurmen kanssa.

Mestaruus oli erittäin iloinen yllätys ja Lili kertoi olevansa oikein tyytyväinen suoritukseensa. Walta saavutti myös aiemmin järjestetyssä luokkakilpailussa vaadittavat pisterajat kevään 2022 EM-tapahtumaan Riminiin, Italiaan.

Tavast nappasi puolestaan jo keväällä paikan Azerbaidžanissa marraskuun lopulla pidettäviin trampoliinivoimistelun maailman ikäluokkien kisoihin, jotka ovat kauden päätapahtuma Aarolle.

Tampereen Voimistelijoiden valmentajat kehuvat molempia Suomen mestareita. Henna-Riina Nurmi kommentoi, että Wallan paluu ja menestys ovat iso asia koko seuralle. Aaro Tavastin vastuuvalmentaja Annika Savola iloitsi, että Tavastin kova ja tavoitteellinen harjoittelu sai nyt palkintonsa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut