Painin 15-vuotias huippulupaus Nella Honkaniemi ahkeroi seurahistoriaa ensimmäisissä aikuisten kisoissaan - Urheilullista - Aamulehti

Painin 15-vuotias huippulupaus Nella Honkaniemi ahkeroi seurahistoriaa ensimmäisissä aikuisten kisoissaan

Tuore naisten Suomen mestari Nella Honkaniemi kuvattuna kotikonnuillaan Ylöjärvellä kultamitalin sekä perheen Rocky-koiran kera.

4.11. 2:15

Paini

Tampereen Kooveeta edustava Nella Honkaniemi teki seurahistoriaa Porvoossa 23.–24. lokakuuta pidetyissä vapaapainin SM-kilpailuissa. Ensimmäistä kertaa aikuisten sarjassa mukana ollut, vasta 15-vuotias Honkaniemi valloitti kultaa 68-kiloisten sarjassaan ja kyseinen naisten Suomen mestaruus oli ensimmäinen laatuaan Kooveelle.

Ylöjärveläinen Honkaniemi oli nuorin osallistuja kuuden painijan sarjassa, mutta hän urakoi varmoin ottein kukistamalla kaikki vastustajansa varsin suvereenilla tavalla.

Avauskierroksella vastaan asettui harjoituskaveri, Ninja Heino Viialan Pyrystä. Honkaniemi hallitsi ottelua ja otti toisella jaksolla ylivoimaisen pistevoiton. Seuraavan koitoksen Nella vei nimiinsä selättämällä Kotka Eaglesin Jenna Vilholan.

Finaalissa taipui puolestaan Muhoksen Voiton edustaja Jutta Pohjola. Tasaisen alun jälkeen Nella nousi niskan päälle ja onnistui selättämään vastustajansa ensimmäisen jakson lopussa.

Ylöjärveläiselle on ropissut SM-mitaleita myös luokista U15, U17 ja U20, mutta kulta puuttuu vielä U17-nuorista. Tänä syksynä kisakausi alkoi noin vuoden tauon jälkeen Riiassa Latviassa kansainvälisellä U17-turnauksella, jossa Nella sijoittui toiseksi.

Marraskuun alussa kalenteriin mahtuu kansainvälinen U17-tapahtuma Saksassa, ja joulukuussa edessä ovat vielä saman ikäluokan SM-kilpailut.

Nuori Nella muutti syksyllä Kuortaneelle 9. luokalle keskittyäkseen painiin sekä opiskeluun. Honkaniemi kuuluu myös Petra Olli Junior Teamiin ja on kuulunut tyttöjen Suomen maajoukkueen riveihin sen perustamisesta asti treenaten mukana jo 2014 ensimmäisellä lajileirillä Järvenpäässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut