Saintsin junnut juhlivat ykkösdivarin mestaruutta kahteen otteeseen, U13-joukkue nappasi hopeaa - Urheilullista - Aamulehti

Saintsin junnut juhlivat ykkösdivarin mestaruutta kahteen otteeseen, U13-joukkue nappasi hopeaa

Pyhimysten U20-joukkue vei ykkösdivisioonan voiton kaatamalla Eaglesin kahdesti pitäen kotkalaiset samalla nollilla.

22.10. 2:15

Jenkkifutis

Pyynikki oli näyttämönä U20-nuorten ykkösdivarin viimeisessä koitoksessa, kun mestaruus ratkaistiin sunnuntaina 10. lokakuuta. Divari oli typistynyt kahden joukkueen väliseksi taistoksi yhden seuran luovuttua sarjapaikasta. Viikko aiemmin kauden avaus käytiin Kotkassa, silloin Saintsin nuoret lupaukset esiintyivät ylivoimaisesti vieden koitoksen nimiinsä 73–0.

Kotka Eagles saapui Pyynikille tähtäimessä voitto, jotta mestaruus olisi voitu ratkaista hyökkäyskilpailussa, mutta pyhimykset olivat toista mieltä. Saintsin valmentajat Hannes Mattila ja Jussi Taipalmaa olivat saaneet pelaajansa taistelutahtoa täyteen. Kotkan lento ei lähtenyt liitoon lainkaan, vaan tamperelaiset tekivät mitä tahtoivat.

Tasoero joukkueiden välillä oli huima ja osaltaan tämä aiheutti sen, että loukkaantumisilta ei vältytty. Puoliajalla kotijoukkue johti jo 41–0 ja tahti jatkui toisellakin puolikkaalla tuoden onnistumisia monelle pyhimykselle, maaleja teki niin hyökkäys kuin puolustus.

Selväksi lopputulokseksi saatiin 53–0, näin mestaruus tuli Tampereelle vastustamattomalla tavalla. Saintsin parhaana palkittiin pelinrakentajan tontilla ahkeroinut Tuukka Lammi ja koko ottelun parhaan pelurin pystin pokkasi kulmapuolustaja Severi Hämäläinen.

Nuoret pyhimykset ovat tällä kaudella tuoneet kaksi ykkösdivisioonan mestaruutta, U20- ja U17- joukkueiden osalta, Saintsin U13-divariryhmä saalisti kahdeksan kokoonpanon sarjassa hopeaa.

Junnuilla on vielä maajoukkueleirit sekä mahdolliset ottelut edessä. U19 urakoi PM-kisat Tanskassa ja U17 maaottelun Ruotsia vastaan Ruotsissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut