Sarjatulokas Matias Saloselle koruton ratakauden päätös, Saksan Norisringin viikonloppu jäi yhteen kierrokseen - Urheilullista - Aamulehti

Sarjatulokas Matias Saloselle koruton ratakauden päätös, Saksan Norisringin viikonloppu jäi yhteen kierrokseen

Matias Salonen siirtyi tänä vuonna kilpa-autojen puolelle kartingista. Debyyttikauden parhaaksi tulokseksi kirjattiin hieno viides sija Monzasta Italiassa.

14.10. 2:00

Rata-autoilu

Mercedes-AMG GT4:lla Saksan vakioautojen DTM Trophy -sarjassa kisaava 18-vuotias Matias Salonen oli lokakuun alussa kauden toiseksi viimeisenä viikonloppuna Hockenheimissa kelpo vauhdissa, kunnes epäonni astui taas kuvaan mukaan.

Vapaissa harjoituksissa pirkanmaalaiskuljettaja kolkutteli kärkisijoja, mutta vauhti hiipui pian teknisten ongelmien takia. Viikonlopun ensimmäiseen osakilpailuun Salonen starttasi ruudusta yhdeksän.

”Sain hyvän lähdön ja nousin nopeasti seitsemänneksi. Sen jälkeen juutuin Audin taakse. Vauhtia olisi ollut, mutta en vain löytänyt keinoja päästä ohi ja roikuin kaverin perässä ruutulipulle asti. Ei ollut niin paljoa kokemusta, että olisin osannut tehdä ohituspaikan, kun se ei automaattisesti avautunut”, kommentoi Matias.

Hockenheimin toiseen kisaan ruudusta seitsemän lähtenyt Salonen viiletti parhaimmillaan jo viidentenä, kunnes moottorin jäähdytysvedet karkasivat suoraan takapyörien alle ja sen jälkeen kuski oli autossa matkustajana.

”Vein kolme muutakin autoa mukanani ulos radalta. Sitten näyttö varoitti korkeasta vedenlämmöstä. Jatkoin hetken matkaa, jonka jälkeen kysyin varikolta ohjeita. Vastaus oli: pysäytä auto välittömästi radan varteen.”

”Harmittaa, sillä keskeytykseni jälkeen alkoi vesisade ja kisa keskeytettiin renkaiden vaihdon ajaksi. Meillä olisi ollut sadekelille todella hyvät säädöt. Tänään vauhtimme suhteen oli palkintopallisija tarjolla, mutta sen aika ei tullut vielä.”

Salosen viime aikojen epäonni jatkui viime viikonloppuna käytyyn kauden päätökseen asti. Lempäälästä ponnistavan kuskin kierrokset Norisringillä Saksassa jäivät ainoastaan yhteen, kun lauantaina kanssakilpailija paineli neulansilmämutkassa päin Matiaksen auton eturengasta. Osuma tuhosi käytännössä koko Mersun etupään, joten Salonen joutui keskeyttämään.

Matiaksen CV Performance Group -talli teki pitkään korjaustöitä, mutta Mersua ei saatu valmiiksi sunnuntain aika-ajoon, näin myös viikonlopun toinen osakilpailu jäi väliin ja pettymys oli suuri. Sarjan yhteispisteissä lempääläläinen päätyi 28 kuljettajan joukossa jaetulle 11. sijalle. DTM Trophyn mestariksi kruunattiin britti Ben Green.

”Onnistunut kausi siinä mielessä, että olin tulokas, kaikki oli uutta ratoja myöten. Tämä oli lisäksi kovatasoinen sarja, jossa ajoi menestyneitä GT-kuljettajia. Omaan vauhtiini olen tyytyväinen. Pystyin haastamaan usealla radalla kokeneen kaartin ja sain kauden aikana todella paljon kokemusta”, totesi Salonen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: