Rallin SM-sarjan kuopus Konsta Saarinen kamppailee mitalista heti tulokaskaudellaan, Aleksi Röyhkiö vaanii luokkansa viidentenä - Urheilullista - Aamulehti

Rallin SM-sarjan kuopus Konsta Saarinen kamppailee mitalista heti tulokaskaudellaan, Aleksi Röyhkiö vaanii luokkansa viidentenä

Konsta Saarinen piti tiukkaa vauhtia yhdeksän erikoiskokeen mittaisessa mittelössä Lahden ympäristössä. Rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu koittaa Kokkolassa 25.–26. syyskuuta.

21.8. 20:31

Ralliautoilu

Konsta Saarinen, 16, onnistui mainiosti Lahden ympäristössä 13.–14. elokuuta ajetussa SM-kauden viidennessä osakisassa. Orivedellä asuva nuorukainen saavutti SM4-luokan kilpailusta toisen sijan kärkkyen pistetaulukossa nyt kolmantena.

Tamperelaisen PR-Racingin rivejä edustava Ford-kuljettaja viiletti rallin alkupuolella tiiviisti mukana voittotaistelussa, kun kolmen kärki karkasi hieman muilta. Avauspäivän jälkeen Jere Pensas, Konsta ja Juho Koski-Lammi mahtuivat tuloksissa 6,9 sekunnin sisään.

Toisen päivän alussa Pensas joutui keskeyttämään rengasrikon takia, joten kärkikamppailuun jäi vain kaksi kuskia. Koski-Lammi osoitti urakan lopulla vauhtinsa ja kuittasi kolmannen luokkavoiton putkeen.

Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä ajoivat ilman virheitä saaliinaan siis kakkossija 22,4 sekunnin erolla piikkipaikkaan. Vastaavasti taakse luokan kolmoseksi tulleeseen eroa kertyi lähes minuutti.

– Tasaista hyvää ajoa läpi kilpailun ja siihen voin olla tyytyväinen. Hieno homma, kun kaluston kanssa ei ollut ongelmia. Aivan en päässyt siihen vauhtiin, jolla voittoon asti olisi pystynyt, kommentoi Konsta.

Reipasotteisena kuljettajana tunnettu Saarinen otti järkevän taktiikan loppupätkille. Kolme viimeistä erikoiskoetta olivat sellaisia, jotka oli ajettu rallin aikana jo kertaalleen.

– Kahteen kertaan ajetuilla pätkillä tien kunto oli heikompi ja kiviä noussut esiin. Päätin tarkkailla tilannetta sekä varmistaa pisteet. Oikein positiivinen maku jäi tästä, ja asemat sarjataulukossa näyttävät hyvältä, tuumi pronssiin kiinni tarrannut Saarinen.

Kesän edellisissä ralleissa PR-Racingin Aleksi Röyhkiö oli noussut Suomen kärkikuskien haastajaksi, mutta kaikki ei sujunut SM1-luokan tulokkaalta Lahden koitoksissa aivan suunnitelmien mukaan.

Kesätauon aikana Aleksin kilpailukalustolle suoritettiin täydellinen huolto, jonka seurauksena ajotreeneille ja testeille ei jäänyt niin paljon aikaa kuin oli kaavailtu. 21-vuotias ylöjärveläinen tuskaili myös Skodan säätöjen kanssa ja sinnitteli avauspäivän kolmen erikoiskokeen jälkeen seitsemäntenä.

– Auton ajettavuus ei ollut kohdallaan, mutta on myönnettävä, että kuskin ajotuntuma ei ollut yhtä hyvällä tasolla kuin kesän alussa, Aleksi totesi.

Röyhkiö sekä kartanlukija Ville Mannisenmäki pitivät sijoituksensa toisena päivänä, mutta keräsivät viikonlopun kuudenneksi korkeimmat pinnat, kun voittaja, MM-ralleistakin tuttu Viron Egon Kaur ei mitellyt sarjapisteistä.

– Tällä kertaa ei päästy nousemaan odotettuun vauhtiin ja taistelemaan palkintopallipaikasta. Meidän tiimillä on kyllä tiedossa asiat, jotka teemme toisin ennen seuraavaa kisaa, sarjassa viidentenä oleva Aleksi kertasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut