Luka Nurmi pettyi pistepottiinsa Valenciassa, mutta nousi vaikeuksista huolimatta Ferrari-sarjan hopeasijalle - Urheilullista - Aamulehti

Luka Nurmi pettyi pistepottiinsa Valenciassa, mutta nousi vaikeuksista huolimatta Ferrari-sarjan hopeasijalle

Ferrari Challengen neljäs kisaviikonloppu oli nuorelle tamperelaiselle Luka Nurmelle yksi hänen kansainvälisen autourheilu-uransa haastavimpia.

24.6.2021 13:10

Rata-autoilu

Luka Nurmi jäi niukasti ilman palkintokorokesijoitusta Espanjan Valencian radalla ajetuissa Ferrari Challenge Europe -ratasarjan kahdessa osakisassa.

Keltanokkana muita konkarikuljettajia vastaan taistellut sarjan ainoa suomalainen jäi viidenneksi kauden seitsemännessä sekä neljänneksi kahdeksannessa 30 minuutin mittaisessa osakilpailussa, joissa aiempi kokemus ahtaalta ja teknisesti vaativalta Valencian radalta oli kultaakin kalliimpaa.

Lauantaina Luka starttasi kisaan kakkospaikalta ja sunnuntaina nelossijalta. Nopeasti vaihtuneet olosuhteet sekä tuomariston äärimmäisen tarkka linja ratarajojen suhteen söivät tamperelaisen suorituskykyä, eikä hän pystynyt vastaamaan tanskalaisen sarjajohtajan Michelle Gattingin tai neljännen peräkkäisen voiton ottaneen italialaisen Niccolo Schiron vauhtiin.

Belgialainen John Wartique kolaroi kuitenkin autonsa keskeytyskuntoon sunnuntaina, joten 17-vuotias tulokas nousi pisteissä hopeasijalle, kun ajamatta on kuusi syksyistä osakilpailua.

– Sarjassa aiemmin täällä ajaneet tiesivät mitä odottaa ja koska heillä oli Valenciaan sopivat säädöt valmiina, ei minulla ollut käytännössä mitään mahdollisuutta edes haastaa heitä, kertoi sijoituksiinsa pettynyt Luka.

– Vaikka Michelle Gatting on jo 39 pisteen karkumatkalla, niin täytyy silti muistaa, että vielä on 90 mestaruuspistettä jaossa. Neljän täysin erilaisen radan ja täysin erilaisten olosuhteiden jälkeen reilun kahden kuukauden kesätauko tulee tarpeeseen.

– Nyt ladataan akut täyteen ja elokuun viimeisenä viikonloppuna Saksan Nürburgringin F1-radalla toivottavasti pystyn jälleen kanssakilpailijani haastamaan, tähtäsi tamperelainen.

Ferrari Challengen viiden kärki, kun takana on 8/14 osakilpailua:

1. Michelle Gatting (DEN), 113 pistettä

2. Luka Nurmi (FIN), 74 pistettä

3. John Wartique (BEL), 70 pistettä

4. Niccolo Schiro (ITA), 66 pistettä

5. Matus Vyboh (SLO), 53 pistettä

6. Frederik Paulsen (DEN), 51 pistettä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut