Saintsin miehillä yksi ja ainoa tavoite, Spagettimaljan voittaminen – tamperelaisten vahvuuteen saapuu kova kaksikko USA:sta - Urheilullista - Aamulehti

Saintsin miehillä yksi ja ainoa tavoite, Spagettimaljan voittaminen – tamperelaisten vahvuuteen saapuu kova kaksikko USA:sta

Saintsin keskushyökkääjä Mikko Aspinen ja muut pyhimykset palaavat ykkösdivisioonan pelikentille 20.6. Pyynikillä.

11.6. 2:00

Jenkkifutis

Tampere Saintsin miehille jäi viime kesästä rutkasti hampaankoloon, kun ykkösdivarin välierissä vastaan tullut United Newland Crusaders nappasi kamppailun nimiinsä numeroin 44–34 ja päätti pyhimysten kauden karvaaseen tappioon Pyynikin sateisella kentällä.

Pyhimykset olivat kukistaneet kyseisen vastustajansa runkosarjassa pistein 52–42, mutta pudotuspelivaiheessa tamperelaisten puolustus ei ollut aivan iskussa, ja siihen on erityisesti panostettu joukkueen valmennusjohdon mukaan tälle kaudelle.

Tosin kannattaa muistaa sekin, että Crusaders kaatoi finaalitaistelussa eli Spagettimaljassa runkosarjan vieneen Kotka Eaglesin porskuttaen lopulta porrasta ylemmäksi Vaahteraliigaan.

Saintsin perusrunko on pysynyt hyvin kasassa tuleviin koitoksiin, mutta pyhimysten vakiokalustoon kuulunut kantava voima, keskushyökkääjä Tuukka Lehtonen on muuttanut töiden perässä pohjoisemmaksi sekä solminut kautta 2021 koskevan sopimuksen liigan hallitsevan mestarin Kuopio Steelersin kanssa.

Muutoksia tamperelaisten riveihin on toki tehty sekä uusia vahvistuksia hankittu USA:sta. Matti Airaksinen palaa keskushyökkääjäksi ja Mikko Aspinen siirtyy kirittäjäksi samalle tontille puolustuksesta. Lari Siitonen ottaa pelinrakentajan roolin ja paluumuuttaja, Euroopan parhaisiin pelaajiin omalla paikallaan kuuluva Janne Kreus tuo tehoa puolustuksen linjaan.

Puolustukseen saapuu lisäksi Dallasin poika Dayleon Williams sekä hyökkäykseen virginialainen Charles Arnold, jotka kummatkin omaavat kovaa kokemusta myös yliopistouran jälkeen. Muutamia Saintsin omia junnujakin on noussut edustuksen vahvuuteen.

– Meillä oli mainio talvikausi. Saimme harjoitella erityisjärjestelyin Pirkkahallissa ja toimimme täysin annettujen ohjeistusten mukaan, eikä kokoonpanossa ollut ainuttakaan koronatapausta. Nyt meillä on vain yksi tavoite: pelata Spagettimaljassa Pyynikillä syyskuussa ja viedä siitä voitto kotiin, kommentoi pyhimysten päävalmentaja Hannes Mattila.

Tampere Saintsin miesten divarikausi alkaa sunnuntaina 20. kesäkuuta Pyynikin urheilukentällä kotkalaista Eaglesia vastaan kello 15.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: