Ratkaiseva viides välierä toi Nokialle finaalipaikan murskaavin luvuin – ”Tavoite on, että ensi syksynä pelaamme naisten Korisliigaa” - Urheilullista - Aamulehti

Ratkaiseva viides välierä toi Nokialle finaalipaikan murskaavin luvuin – ”Tavoite on, että ensi syksynä pelaamme naisten Korisliigaa”

Sanni Salonen (34) napsi komeat 17 pistettä sekä 19 levypalloa Essia Hurmeen (23) Capitalsia vastaan tiistai-iltana. BC Nokia vei ratkaisupelin nimiinsä luvuin 88–69.­

8.4. 2:15

Koripallo

BC Nokia karkasi naisten ykkösdivarin välieräsarjassa aluksi 2–0-johtoon napaten toisessa ottelussa voiton vakuuttavin luvuin 89–56. Kolmannessa kohtaamisessa nokialaiset saivat kotisalissaan kuitenkin kokea, ettei Helmi Capitals ollut valmis luopumaan ja häviämään finaalipaikkaa heille.

– Helmi hallitsi tapahtumia ja pakotti meidät pois mukavuusalueeltamme. Emme pystyneet juoksemaan kunnolla kenttää, kun palloa pompoteltiin enemmän ja enemmän koko ajan, kommentoi BC Nokian päävalmentaja Denis Kucevic.

– Viimeisellä jaksolla nousimme peliin mukaan, tasoitimme sekä menimme johtoon. Mutta siinä vaiheessa keskittyminen ei ihan riittänyt, jotta olisimme vieneet voiton. Vastustaja oli valmiimpi ja kavensi sarjan lukemin 79–75.

Helsingissä viime lauantaina käydyssä neljännessä koitoksessa nokialaiset joutuivat jälleen pelaamaan hitaampaa koripalloa. Vieraiden heitto ei oikein uponnut ja tiukka kamppailu oli alusta loppuun jollakin tavalla vahvemmin Capitalsin hallussa. Näin kotijoukkue tasoitti välieräsarjan pistein 64–62.

– Meidän puolustus ei ollut niin aktiivinen kuten olisimme halunneet, hävisimme liian paljon 1 vastaan 1 -tilanteita. Tasainen loppu kääntyi vastustajalle niukkaan voittoon, vaikka saimme kaksi yritystä tasoittaa. Tappion lisäksi tuliaisiksi jäi yksi murtunut käsi, kertoi Kucevic.

Välieräparin viides kamppailu käytiin nokialaisten kotikentällä tiistaina 6. huhtikuuta, ja ratkaisevan ottelun tunnelman aisti pelaajista.

– Edellisen päivän harjoituksissa keskittyminen oli erittäin hyvää ja sen huomasi, että meidän joukkue haluaa voittaa. Saatiin vahva alku taisteluun, puolustuksemme alkoi näyttää sellaiselta kuin meiltä ollaan aiemmin totuttu kentällä näkemään, kehui nokialaisten luotsi.

– Vastustajalla oli puolestaan vaikeuksia rakentaa omaa peliä. Emme enää hävinneet kaksinkamppailuja ja pääsimme siirtymään hyökkäysalueelle nopeasti. Sisäpelin sekä voitettujen 1vs1 -tilanteiden johdosta pääsimme heittämään myös vastapalloon ja tänään heitto upposi kohtalaisen hyvin. Viimeisen jakson veimme 23–8 ja koko ottelun selvästi 88–69.

Nyt nokialaisilla on edessä siis kauden viimeiset taistot, joissa he pääsevät haastamaan itsensä sekä Torpan Pojat II:n, jolla on lähes liigajoukkueen kokoonpano jalkeilla finaaleissa.

– Tämä on mainio mittari meille taidollisesti sekä henkisesti. Tavoitteena on, että ensi syksynä Nokialla pelataan naisten Korisliigaa, vakuutti Kucevic.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?